Гласят зам.-шефа на ДАНС Недялко Недялков за председател на КПКОНПИ.

...
Гласят зам.-шефа на ДАНС Недялко Недялков за председател на КПКОНПИ.
Коментари Харесай

Само във Фрог: Гласят зам.-шефа на ДАНС и баш човека на Пеевски за председател на КПКОНПИ

Гласят зам.-шефа на ДАНС Недялко Недялков за ръководител на КПКОНПИ. Това оповестиха за Фрог нюз източници от родното ФБР. Според специалисти по национална сигурност той се смята за доближен до депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски. По тази причина сътрудниците му го назовават „ сивия кардинал “.
Те не крият, че действително Недялков споделя кой какво ще прави, като всички се съобразявали с него поради близостта му с Пеевски. Източниците ни са безапелационни, че законовата смяна ръководителят на КПКОНПИ да не е наложително правист, се правела точно поради него. Припомняме ви, че Недялко Недялков стана зам.-председател на ДАНС след несполучливия опит на кабинета " Орешарски " да конфигурира Делян Пеевски за началник на организацията през 2013 година След като депутатът от Движение за права и свободи подаде оставка, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи организираха нов избор, в който участваха Владимир Писанчев и Недялко Недялков.

На препитването пред депутатите, последният по-скоро играеше ролята на мюре. Целта бе официално да се съблюдава процедурата. Недялков е управлявал звеното за отбрана на класифицирана информация в организацията, а по времето на кабинета " Станишев " е отговарял за корупцията в земеделието и горите. Твърди се, че точно оттова датират околните му връзки с Движение за права и свободи. Според уеб страницата на ДАНС Недялков има магистратура по " Маркетинг и мениджмънт " от УНСС.

Наскоро „ Биволъ “ оповести, че заместник-директорът на ДАНС Недялко Недялков е родственик по съребрена линия на Димитър Събев – Агент “Асен” на Второ главно управление (на ДС) на Държавна сигурност и изтъкнат член на “Кръга Банкя”. Също по този начин той е работил на изпълнителни позиции във компании на Димитър Събев и Максим Димов. Медията се базира на инспекция на специфична комисия на ДАНС, назначена със заповед на шефа Димитър Георгиев, след разпореждане на премиера Борисов.

Снимка: Недялков и Писанчев на формалното препитване за началник на ДАНС

.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР