Гласуването за разширяването на германската фабрика на Tesla в Грюнхайде

...
Гласуването за разширяването на германската фабрика на Tesla в Грюнхайде
Коментари Харесай

Германският завод Tesla посреща още едно препятствие

Гласуването за разширението на немската фабрика на Tesla в Грюнхайде се отсрочи, съгласно отчети на немски медии. Планирана полемика за развиването на заводите, която трябваше да се организира през септември, е отсрочена съгласно отчета, който цитира кмета на Грюнхайде Арне Кристиани.

Tesla желае да разшири своята фабрика от 3000000 кв.м с още 1000000 кв. метра, се отбелязва в отчета. Идеята е да се построи товарно хранилище и да се разширят индустриалните благоприятни условия.

Кметът на Грюнхайде Арне Кристиани разгласи, че не е сигурен дали тематиката въобще може да бъде повдигната тази година. Bloomberg заяви, че разширението е " отсрочено за неопределен срок ".

Според кмета няма нужната изясненост по отношение на разширението, съгласно отчета на немските медии.

Строителството на фабриката в Германия за Tesla може да се опише като главоболие: компанията мъчно се справяше с локалната администрация и природозащитните групи в страната през последните няколко години.

Германските екологични групи Green League и NABU подадоха тъжби против компанията през 2021 година, като целяха да блокират краткотрайните утвърждения, нужни за построяването на фабриката, само че явно са се провалили на този стадий.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР