Гласуването само с машини води до ниска избирателна активност и

...
Гласуването само с машини води до ниска избирателна активност и
Коментари Харесай

Филип Попов: Само машинното гласуване води до ниска избирателна активност

Гласуването единствено с машини води до ниска изборна интензивност и делегитимация, съобщи зам.-председателят на ПГ " Българска социалистическа партия за Блъгария " Филип Попов в радио изявление. Той изрази убеденост, че идната седмица законопроектът на Българска социалистическа партия за гласоподаване и с хартиени бюлетини ще влезе в правната комисия. Предложението ни е подбудено от исторически ниската изборна интензивност на последния избор, изясни Попов. Според него без значение от сериозната разяснителна акция голяма част от хората се опасяват от машините и не са дали своят вот. Попов разясни, че не става въпрос за изборните резултати на Българска социалистическа партия или на друга политическа мощ. Той акцентира, че единствено машинното гласоподаване е довело до спад на към 600 хиляди души, които не са дали своят вот.
Попов посочи, че предложенията на социалистите за промени в ИК са минали през съдружен съвет, само че към този миг не намират поддръжка. Въвеждането на машинно и хартиено различно гласоподаване не е част от нашето съглашение, само че всяка партия има своето право да внася законопроекти, тъй че ние не сме нарушили съдружното съглашение, твърди Попов.
" Към сегашния миг не сме обсъждали оферти за промени в Закона за референдумите. Българска социалистическа партия постоянно би се присъединила в такава самодейност и мъчно би могло да се отговори едностранчиво дали този закон има потребност от промени ", счита Попов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР