Гласуването на втория тур на предсрочните парламентарни избори започна и

...
Гласуването на втория тур на предсрочните парламентарни избори започна и
Коментари Харесай

Франция гласува: Крайната десница се е устремила към властта, но може да я възпрат

Гласуването на втория тур на предварителните парламентарни избори стартира и в континентална Франция, откакто часове по-рано то се организира в отвъдморските територии на страната и в чужбина, където живеят френски жители. Вотът може да обезпечи историческа победа за крайнодясната партия „ Национален общ брой “, като резултатът може да докара до парламентарна парализа.

Президентът Еманюел Макрон пое огромен риск, като свика изборите, откакто неговият центристки алианс беше победен на европейските избори на 9 юни.

На първи тур „ Национален общ брой “ завоюва 33 % от гласовете, левия Нов национален фронт – близо 28 на 100, а ръководещата коалиция на Макрон – 20%.

В седмицата на яростна акция близо 220 претенденти от президентската коалиция „ Заедно “ или от левия алианс се отдръпнаха в интерес на претендент с по-големи шансове, с цел да попречат на крайнодесните да получат болшинство.

 
Индивидуалните свободи, толерантността и уважението към другите са залогът през днешния ден.
Тома Бертран – избирател 
Ние сме тук, значимо е да изпратим обръщение за единение. Франция е неделима република. Всички сме французи, това е значимото обръщение на тези избори.
Пиер Любен – избирател 

Избирателната интензивност на втория тур може да сложи връх, откакто на първия доближи 66.7%, най-високата от 1997 година

Първоначални резултати от екзитполове се чакат, когато секциите затворят в 20 ч локално време, а първи публични резултати се чакат към среднощ и рано в понеделник.

Ако поддръжката за центристкото болшинство на Макрон бъде в допълнение понижена, той ще бъде заставен да показа властта с партии, които се опълчват на множеството от неговите проевропейски и пробизнес политики. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР