Гласуването на произвежданите днес избори в Унгария и Сърбия приключи,

...
Гласуването на произвежданите днес избори в Унгария и Сърбия приключи,
Коментари Харесай

Приключи вотът в Унгария и Сърбия: Орбан води убедително, Вучич - печели втори мандат

Гласуването на създаваните през днешния ден избори в Унгария и Сърбия завърши, съобщи Българска телеграфна агенция.

Предварителните резултати след преброяването на 23% от гласовете в Унгария демонстрират, че партията на премиера Виктор Орбан - " Фидес " води с 60% от гласовете против 29% за алианса от шест опозиционни партии. Фидес има преднина и в множеството едномандатни изборни региони съгласно предварителните резултати, съобщи Ройтерс.

Социологическите изследвания в последните дни на предизборната конкуренция свидетелстваха за лека преднина за партията ФИДЕС на Орбан пред обединението на обединената съпротива.

Прогнозните резултати от президентските и парламентарните избори в Сърбия сочат, че Александър Вучич и неговата Сръбска прогресивна /СПП/ партия са спечелили безапелационни победи.
В взаимна прогноза наблюдаващият на изборите CeSID и социологическата организация Ipsos предвиждат, че Вучич ще завоюва втори петгодишен мандат като президент, получавайки съвсем 60 % от гласовете.

В същото време Прогресивната партия ще резервира доминантната си роля в Народното събрание, като си обезпечи над 40% от гласовете.

Ако се допусна, че те образуват нормалната си коалиция със Социалистическата партия, би трябвало да имат комфортно ръководещо болшинство.

Александър Вучич съобщи, че е " горделив " от " огромната поддръжка на народа " и дефинира акцията си като " най-чистата и най-красивата в историята на Сърбия ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР