Гласуването на изборите за Европейски парламент продължава и днес, в

...
Гласуването на изборите за Европейски парламент продължава и днес, в
Коментари Харесай

Евроизборите продължават в Ирландия и Чехия

Гласуването на изборите за Европейски парламент продължава и през днешния ден, в Ирландия и Чехия. Утре правото си на глас ще упражнят в Латвия, Малта и Словакия, съобщи Българска национална телевизия.

Гражданите в останалите страни от Европейския съюз, в това число и България, ще гласоподават в неделя.

Англия и Холандия бяха първите, където се организира евровотът.

Проевропейските партии в Холандия се показаха добре на европейските избори, за разлика от популистките антиевропейски партии, демонстрират екзит половете в страната. Социалдемократическата Партия на труда на Франс Тимерманс е огромният победител с 5 места в идващия Европарламент, вместо досегашните 3.

Дясноцентристката Народна партия за независимост и народна власт на премиера Марк Рюте ще има четири места, вместо досегашните три. Толкова ще бъдат и депутатските кресла на консервативния Християндемократичен зов, който е част от Европейската национална партия.

Трима депутати ще има и новата дяснопопулистка партия в Холандия Форум за народна власт на Тиери Боде. Другата популистка Партия на свободата на Герд Вилдерс губи въздействие и ще има единствено едно депутатско място. Общо 11 партии ще си разделят 26-те депутатски места на Холандия.

Във Англия резултатите от гласуването ще бъдат оповестени в неделя, само че упованията са партията на Найджъл Фарадж да изпрати най-вече евродепутати в Брюксел.

Междувременно са постъпили сигнали, че стотици жители на страни от Европейски Съюз са били върнати от изборните секции на Острова. Според английската изборна комисия държавното управление не ѝ е дало задоволително време за подготовка за присъединяване в изборите за Европейски парламент. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР