Гласуването на ГЕРБ за избраното редовно правителство е огромен компромис,

...
Гласуването на ГЕРБ за избраното редовно правителство е огромен компромис,
Коментари Харесай

Атанасова: Това правителство е огромен компромис, но е по-добро от варианта с БСП, ДПС и ИТН

Гласуването на ГЕРБ за определеното постоянно държавно управление е голям компромис, само че то е по-добрият вид, в сравнение с кабинет с поддръжката на Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ. Това съобщи пред бТВ председателката на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Не зная дали друга партия в цялата история на България се е отказвала от своя личен мандат в името на страната, добави тя.

„ Гласът за това държавно управление за мен е и огромен персонален компромис, само че в парламентарната република разпоредбите са такива “, уточни Атанасова.

Тя подсети, че и преди изборите от ГЕРБ са декларирали, че е нужна такава коалиция, с цел да бъдат осъществени главните цели на страната, като влизането в Шенген и еврозоната и отстояването на евроатлантическия път на България.

„ Този компромис трябваше да бъде изработен “, безапелационна е представителката на ГЕРБ.

По думите й, държавното управление към момента няма управническа стратегия, само че се надява, че кабинетът дружно с преговорните екипи в Народно събрание ще стартира да извежда управническите цели.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР