Гласуването на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество с България

...
Гласуването на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество с България
Коментари Харесай

Цветанов: Македония гласува за европейското си бъдеще с ратифицирането на Договора за добросъседство

Гласуването на Договора за другарство, добросъседство и съдействие с България в македонския парламент е гласоподаване за европейското бъдеще на Македония.

Това съобщи за Фокус Цветан Цветанов Цветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 година в София. През 1987... към профила, ръководител на парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на Политическа партия ГЕРБ. "Има нещо безпределно алегорично в днешното гласоподаване на Договора за другарство, добросъседство и съдействие с България в македонския парламент, тъй като то идва тъкмо 26 години откакто на 15 януари 1992 година точно България стана първата страна, която с решение на Народното събрание призна независимостта на Македония и нейното неотменно право на независима и суверенна политика ", съобщи Цветанов.

"Нека дружно с нашите македонски другари да благодарим на всички политици, държавни управления, които участваха в процеса на възстановяване на нашите връзки през тези 26 години. Извървяхме един нелек и нескончаем път, който в последна сметка с помощта на волята и настоятелността на държавните управления на министър председателите Борисов и Заев съумя да се материализира с подписването и утвърждението на междудържавен Договор за другарство, добросъседство и съдействие, макар всички недоразумения, съмнения и протести, които явно постоянно са по-силни, когато сме си по-близки ", сподели още той.

"Искам да поздравя персонално премиера на Р Македония Зоран Заев и неговата коалиция, които до дъно отстояваха нуждата от подписването на този контракт като само допустимо средство за слагане на завършек на годините на съмнение и отсрочване, подбудено от външни сили и ползи, които никога не са заинтригувани от положителните връзки сред България и Македония ", добави Цветанов.

"Имам уверенията на ръководителя на Комисията по външна политика госпожа Джема Грозданова, че в сряда Договора за другарство, добросъседство и съдействие с Македония ще бъде признат на съвещание на Комисията по външна политика, а в петък ще бъде гласуван в българския парламент. Това ще бъде продължение на това, което през днешния ден направи македонският парламент ", означи ръководителят на ПГ на ГЕРБ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР