Гласуването на бюджета в Столична община предизвика десетки дебати в

...
Гласуването на бюджета в Столична община предизвика десетки дебати в
Коментари Харесай

Лозенец се управлява от Константин Павлов без програма

Гласуването на бюджета в Столична община провокира десетки диспути в публичното пространство, измежду които жители, ръководещи, общински съвет и кметове се пробваха да открият отговорите на най-наболелите за столицата ни въпроси.

Бюджетът се трансформира и в отлично опрощение за безсилието на доста районни кметове, които до момента се оправдаваха пред жителите с негласувания бюджет, а в този момент стартират да се оправдават с дребното средства, планувани в него.

Такава е и обстановката в регион „ Лозенец “, където новия кмет даде обещание на жителите нов образ на кварталите, възстановяване качеството на животи изобщо – влизане в 21 век. Но, за жалост, нищо от обещаното не се случва на процедура.

Достатъчна е една разходка в кварталите на Лозенец, с цел да се види, че нищо не се е трансформирало след избирането на Константин Павлов – Комитата за кмет.

Състоянието на тротоарите и огромна част от улиците в региона е плачевно, нерегламентираното паркиране е изнервило всички до краен лимит, а също така е причина за съвсем непрестанно замърсяване на улиците.

Жителите в региона са принудени да се избавят сами както намерят за добре, а с цел да си обезпечат най-малко малко чист въздух конфигурират системи за филтриране на въздуха в домовете си. Вижте по какъв начин наподобяват филтрите на тези пречиствателни средства:



Снимка на мощно нечист въздушен филтър, оповестена от жител на кв. Лозенец в групата „ Квартал “ВИТОША”, регион “Лозенец ", Столична Община, гр. София “

„ Просто живеем в "дивия запад " и нищо не се случва “ – възмущават се жителите на кв. „ Витоша “ в особено основана за това група – „ Една крушка не е завита, една улица не е измита, една дупка не е запълнена, един тротоар не е стартират, всеки си стопира където си желае, камиони цапат и разрушават улиците “.

Да не приказваме какво би трябвало да претърпяват майките с колички или хора с увреждания, които са решили да живеят в този другояче влиятелен квартал. Липсата на използваеми тротоари и неработещото улично осветяване трансформира всекидневието на пешеходците в същински пъкъл!

Във особено основана фейсбук група жителите на регион „ Лозенец “ всекидневно алармират за неволите си и наподобява, че търпението им е към този момент към своя край:



Публикация на жители във фейсбук групата „ Квартал “ВИТОША”, регион “Лозенец ", Столична Община, гр. София “

„ Добре де, толкоз ли е комплицирано да се изиска един служител на реда с кочан фишове да се разноски по Черни връх от Кошарите до Сребърна и да изкара за бюджета няколко хиляди лв. дневно от спрелите “за малко”. Воля ли няма или?!? “ – не стопират да се възмущават хората от квартала.

При това, възмущението им идва 4 месеца, откакто Константин Павлов даде обещание на жителите „ незабавна работа “ по възобновяване на тротоарите и обезпечаване на налична среда! Явно „ незабавната работа “ ще би трябвало да изчака!

Въпреки че бюджетът на районните кметове се дефинира от Столична община, има редица проблеми, за които се изискват минимални средства, а за някои от тях е задоволителна даже и единствено воля! Нима регион „ Лозенец “ няма задоволително средства за един тротоар? За една осветителна крушка? За изчистването на боклуците, шубраци, висящи кабели?

„ Повечето бяхме доста доброжелателно и оптимистично настроени към новия кмет, само че за жалост към този момент не е налице предстоящият резултат. Ясно е, че за огромните промени би трябвало време, само че най-малко да виждахме дребните. “ – възмущават се досегашните поддръжници на Константин Павлов – Комитата.

Или за следващ път се натъкваме на гръмки предизборни обещания, доста популизъм и след спечелването на изборите – цялостна амнезия!

Все по-ясно е, че новият кмет на „ Лозенец “ в действителност не се интересува от проблемите на жителите и хитро – метафизичен даже – се пробва да скрие безсилието си зад измислени проблеми с политически привкус, които обаче, въобще не вълнуват жителите на региона.

Изглежда, че Павлов към момента не е осъзнал, че към този момент не е протестър, а кмет на регион „ Лозенец “ и от него хората желаят да взема решение проблемите им, а не да си измисля такива, които ще му обезпечат медийно внимание.

Колко ли още ще търпят това жителите на „ Лозенец “, които и преди, и след изборите желаят единствено едно – да живеят заслужен живот, а не да бъдат употребявани като пионки в нечии политически игри?!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР