Гласувах с абсолютна убеденост за наш кабинет, в наш мандат,

...
Гласувах с абсолютна убеденост за наш кабинет, в наш мандат,
Коментари Харесай

Явор Божанков: Преди да сдаде властта, Радев похарчи 4 млрд. лева за 4 дни

" Гласувах с безспорна увереност за наш кабинет, в наш мандат, за наш министър председател – Денков. Това искахме през цялото време. Ние казахме, че пред България различен път няма. Това е програмата, това са националните цели. Около това би трябвало да търсим единодушие. И това се случи ".

Това съобщи по Нова телевизия депутатът от ПГ на " Продължаваме промяната - Демократична България " Явор Божанков.

По думите му няма никаква вътрешна колизия поради наличието на Мария Габриел като вицепремиер от ГЕРБ в състава на кабинета.

„ Това е вицепремиер, който е бил еврокомисар и има положителни позиции в ЕНП, които са преобладаващи в Европа. Ако преследваме външнополитическите цели за влизане в Шенген и еврозоната – е имаме потребност от ези позиции и експертиза ”.

„ Вчера ни нападнаха брутално. Президентът излезе по време на химна, с цел да ни блъска още малко пред медиите. Това е същият президент, който непрекъснато споделя, че постоянен кабинет би трябвало да има. Атакуваха ни и Българска социалистическа партия, които споделяха същото. Те получаваха няколко пъти мандат и знаят какъв брой е мъчно и по какъв начин самите те не съумяха да го осъществят. Има Такъв Народ също хвърлиха камък въпреки че също носят виновност да сме в тази серпантина от избори. Сякаш всички желаеха постоянен кабинет, а през вчерашния ден офанзивата бе по самата концепция да има постоянно държавно управление. Нямаше спор в зала по състава и програмата ”, акцентира националният представител.

Той разяснява и поддръжката на Делян Пеевски и Мустафа Карадайъ за кабинета.

„ Това не е поискана поддръжка. Кабинетът щеше да бъде определен със и без тези два гласа. Те са решили да гласоподават по този начин и подчертаха, че става въпрос за тяхната поддръжка за конституционна промяна. Ние такава ще търсим поддръжка и от Българска социалистическа партия, и от Има Такъв Народ. Движение за права и свободи имат такава подготвеност, тъй като имат подготвен план от предходни Народно събрание ”.

" Приоритетите на държавното управление ни са заявени- започваме със съставянето на нов бюджет. Румен Радев преди да сдаде служебната власт похарчи 4 милиарда лв. за 4 дни за разплащане на пътни компании. Това е голям скандал и безусловно неприемливо - да ни слага пред приключен факт ", сподели още той.

Божанков обаче похвали служебните министри, които са работили за правосъдната промяна и еврозоната.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР