Гласувах да продължи София да се управлява добре, да правим

...
Гласувах да продължи София да се управлява добре, да правим
Коментари Харесай

Борисов: Да, виновен съм за сглобката, защото считам, че иначе ще е по-зле

" Гласувах да продължи София да се ръководи добре, да вършим детски градини, учебни заведения, метро, паркове, фонтани, алеи. Решението на ЦИК беше вярно. Виждате какъв брой бързо става гласуването. В рамките на 1 минута гласувах и в трите бюлетини. "

 

Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, който гласоподава в Банкя. На влизане в учебното заведение той бе посрещнат с овации от свои симпатизанти.

След като упражни правото си на избор, Борисов даде малко изказване пред чакащите го публицисти.

" Мисля, че това, което стана в последните дни, никак не е добре. Беше ни най-приятно да побеждаваме с машини. Получиха се укорими неща - употребявам най-меката дума. И бих визуализирал, с цел да ме разберете. Предполагам, имате ключова дума на телефона, на компютъра. Как бихте се почувствала, в случай че някой ви копира паролата. Още повече - в случай че това е вашият съперник, който желае да ви седне на мястото. Ето това направиха ", разяснява водачът на ГЕРБ.

 

" След като е издадена заповед, че в тази стая не може да се влиза, той отишъл да снима с персоналния си телефон. Всеки един от вас да си показа - заварвате вашия конкурент, сграбчил ви е телефона и ви снима паролата. Какво ще си мислите по-късно? За какво му е - да ви праща мейли, да ви чете кореспонденцията, да смъква ваши фотоси ", съобщи още Борисов.

 

На въпроса: " Г-н Борисов, кой не ви разрешава да развалите сглобката - Галя от посолството, американския дипломат или някой различен. Кой? " Борисов отговори:

" Как вие бихте питали, госпожо, в случай че министър на ГЕРБ отиде и се оплаче, че негов министър е бил притискан от 20 депутати, с цел да публични поръчки за милиард и 200. Дали няма да е това скандал колосален? Връщам се към един запис, в който тъкмо за тези машини се приказва, че са ала-бала, че е откраднат планът на Слави. "

 

" Нека сме справедливи най-малко един път и да мерим с справедливи аршини. За милиард и 200 е скандал, другото не е скандал. Това ли е смяната, това ли е върховенството на закона, това ли е " чистотата ", до която желаят да ни доведат?! ", попита риторично Борисов.

 

" Мисля, че не огласявам секрети - Кирил Петков ми сподели, че в случай че не отидем в петък и не участваме в този цирк, това ще го огорчи. Ние събрахме групата и отидохме в петък за енергийния закон, с цел да не го огорча, изпълнихме си уговорките. Така че след изборите да отидем и да си свършим това, което сме почнали ", съобщи още Борисов.

Запитан дали не го е огорчил " митингът " на Кирил Петков в деня за размисъл, той съобщи: Представяте ли си ГЕРБ да отиде и да си прави пропаганда в предизборния ден? Ризова ще ни разсипе ".

 

" Когато излезе записа с ала-бала и по какъв начин стават работите, изброих какъв брой други неща са направени и какъв брой би трябвало да се създадат. Емоциите да са в деня на изборите. От на следващия ден ще има кметове, хайде още една седмица... Но с цел да работят тия кметове, би трябвало да има държавно ръководство, което да одобри бюджета на страната. Затова моля към всички - гласувайте. И към сътрудниците - запазете самообладание. Укоримото държание е на тези, които са го правили и опорочиха и сътвориха подозрение за честността на вота ", означи още водачът на ГЕРБ.

 

" Но дано минат тези избори и в спокойна конюнктура в Народното събрание да се изследват всички вероятни най-хубави разновидности. Опорочаването на вота пристигна от друго място, вие го знаете, " съобщи Борисов.

Запитан какво зависи от финансовия министър Асен Василев по отношение на войната в Украйна, Борисов отговори: " Не знам, питайте го него, доколкото знам, той не е боец. Но когато той е водач на втората по величина партия, която взе участие в сглобката, единият от тях - Кирил Петков би трябвало да е в Народното събрание, а другият да е в държавното управление. Иначе ще рухне сглобката ".

 

На настойчивия въпрос за какво Асен Василев би трябвало наложително да е финансов министър, Борисов съобщи: " За да се одобри един бюджет, би трябвало политическа воля. И по тази причина е хубаво, че той все още е министър. Нека не забравяме какво се случва с неплащането на налози от " Лукойл. " Надявам се тези пари да дойдат в бюджета. Имаме събиране по таксите от " Турски поток ". Така че това, което се случва в Газа, в Израел, реакциите, аз от три години не съм министър председател, мога да съм публицист умерено, още повече, че ме учат в университета и мога да се явя и преподавател,.. това в кръга на шегата. "

" Виждате по какъв начин реагира президентът Ердоган, нашите съседи. Никога не сме били толкоз близо до световен боен спор. Много е комплицирано. Искам да минат тези избори, с цел да стартираме да мислим повече за страната и държавното ръководство. Ще видите и от днешните резултати, съдейки и по това, което дават социологическите организации, нищо по-различно няма да се случи. Да изпаднем в безвремие за няколко месеца, след това още веднъж да се сдобряваме и да вършим нови сглобки. Аз не го желая. Да, " отговорен " съм за сглобката, тъй като смятам, че другояче ще е по-зле, " изрично съобщи Борисов.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР