Гласовият асистент Cortana ще бъде заменен в Windows с AI

...
Гласовият асистент Cortana ще бъде заменен в Windows с AI
Коментари Харесай

Microsoft ще прекрати поддръжката на Cortana за Windows


Гласовият помощник Cortana ще бъде сменен в Windows с AI инструмента Copilot
(снимка: Microsoft)

Microsoft възнамерява да приключи поддръжката на гласовия помощник Cortana в операционната система Windows. Софтуерният колос съобщи, представен от The Verge, че по-късно тази година Cortana ще отпадне като независимо приложение за Windows.

Съобщението за края на поддръжката за Cortana в Windows надали е изненада. През май тази година Microsoft разгласи инструмента Windows Copilot, който е пълностоен AI асистент. Според наличната информация, той ще бъде подложен в страничната лента на Windows 11 и ще е наличен за извикване в процеса на работа с всевъзможни приложения.

С този AI асистент потребителите ще могат да извършват разнообразни задания, в това число генериране на текстови известия. Очевидно Windows Copilot би трябвало да размени асистента Cortana, който не се наложи като известен артикул измежду потребителите.
още по темата
Гласовият помощник Cortana за Windows 10 беше показан през 2015 година Инструментът можеше да се употребява за напомняния, стартиране на приложения и осъществяване на други дейности посредством гласови команди.

Макар че поддръжката за Cortana в Windows ще завърши тази година, гласовият помощник ще остане разполагаем в Outlook Mobile, Microsoft Teams Mobile и някои други артикули на компанията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР