“Гласовете на ГЕРБ и Разлог 2020 не бяха достатъчни да

...
“Гласовете на ГЕРБ и Разлог 2020 не бяха достатъчни да
Коментари Харесай

Общински съвет-Разлог отказа 5 000 000 лева за учредяване право на строеж върху земеделска земя


“Гласовете на ГЕРБ и Разлог 2020 не бяха задоволителни да бъде признато решението за основаване право на градеж, за създаване на фотоволтаична апаратура, против сумата от 5 000 000 лв., върху ниска категория земеделска земя, която не може да бъде употребена за развъждане на аграрни култури.

Цената беше препоръчана, след извършени диспути, от общинския консултант Кирил Калоянов от ГЕРБ, по време на постоянно съвещание на Общински съвет- Разлог.
Това потвърди, че останалите общински съветници, се пробваха да попречат на основаване право на градеж, за да получат политически дивиденти, като манипулираха обществото, през последните два месеца, че става въпрос за предписание с общински земи на ниски цени. Действията им демонстрираха, че не ги интересува публичния интерес, както и развиването на Община Разлог. И че цялото тяхно говоре, е мятане на прахуляк в очите на хората.

След като предложение бе отхвърлено се одобри решение, че би трябвало да бъде променен Общ устройствен план на Община Разлог, да се изготви Подробен устройствен план за застрояване на съответните парцели, да се обособи нов парцел, а по-късно да се разгласи и конкурс за съответната земя. Процедурата би лишила към 36 месеца, което ще докара до неспособност да бъде изпълнено такова капиталово желание, на територията на община Разлог, в околните 10 години, защото процедурите по съгласува

е на мощ за включване към електроразпределителната мрежа на страната изискват допълните време.

За следващ път стигаме до извода, че най-важното нещо за една общината- привличането на вложители, не е приоритет за част от Общински съвет- Разлог. Когато имаме действително, съответно предложение, от него се бяга и отхвърля и се стартира да се приказва за неразбираеми, бъдещи оферти.

Няма нищо неприятно да притеглим и нови вложители, тъй като землището на община Разлог не се изчерпва с тези 736 дка, а е с задоволително огромна повърхност и има задоволително общински и частни земи, които да бъдат препоръчани за осъществяване на планове и от други вложители. Едното по никакъв метод, не изключва другото. ”.
- разяснява управлението на Община Разлог, по отношение на срочно право на градеж, върху терен от 736 дка общинска земя- околност “Ибидимици “ – село Баня и околност „ Садих “- село Долно Драглище, за период от 35 години, след проявен интерес от страна на български компания.


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР