Гласоподавателите на Охайо ще изберат във вторник дали да запишат

...
Гласоподавателите на Охайо ще изберат във вторник дали да запишат
Коментари Харесай

Охайо ще гласува за защита на правата на аборт в конституцията на щата

Гласоподавателите на Охайо ще изберат във вторник дали да запишат правата на аборт в конституцията на щата в Средния запад в гласоподаване, което може да се окаже водещо по въпрос, който евентуално ще господства в конкуренцията за президент на Съединени американски щати през идната година.

Гласуването идва година и половина откакто Върховният съд анулира националното право на аборт, проправяйки пътя за някои щати изцяло да забранят практиката, даже в случаи на обезчестяване или блудничество.

В Охайо, анулацията на забележителното решение Roe vs Wade задейства щатски закон, който ще спре всички аборти, откакто бъде открит сърдечен темп в утробата - нормално към шест гестационна седмица, преди доста хора даже да схванат, че са бременни.

В момента законът е спрян, защото си проправя път през правни провокации, което значи, че към този момент към момента е допустимо да се получи аборт в Охайо до към 22 седмици от бременността.

Но законът провокира народен митинг за късото време, което беше позволено остават в действие предходната година, когато 10-годишна жертва на обезчестяване беше принудена да пътува до прилежаща Индиана за аборт, откакто й бяха отказани грижи вкъщи.

С наближаването на гласуването във вторник Матю Хартман от Охайо беше на оградата.

„ Всъщност върша изследване в този момент “, сподели Хартман пред Агенция Франс Прес в навечерието на вота.

„ Не мисля, че някои хора би трябвало да бъдат принуждавани да имат дете “ след полово принуждение, 20-годишният сподели остарял студент от държавния университет в Охайо. „ Но аз имам вяра в Божиите решения. Така че това е нещо, което като християнин би трябвало да схвана самичък. “

Страната на Тръмп 

Гласуването „ да “ на референдума в Охайо, известно като Проблем 1, ще сътвори конституционна корекция, позволяваща на хората да „ вземат и извършват свои лични репродуктивни решения, в това число, само че освен решения за контрацепция, лекуване на безплодието, продължение на личната бременност, грижа за импровизиран аборт и аборт. “

Това ще разреши абортите да бъдат неразрешено след " жизненост на плода " - когато плодът е в положение да оцелее самичък отвън утробата - в случай че лекарят не счита, че животът или здравето на бременна пациентка са в заплаха.

Организаторите от двете страни на Проблем 1 са мобилизирали милиони $ и почука на хиляди порти в най-новия тест за правата на аборт в разпокъсаните след Роу Съединени щати.

Предишен референдум, който би затруднил поправките в конституцията на щата - подложен за гласоподаване в директен отговор на задаващ се референдум за абортите – беше провален.

Много консервативни гласоподаватели в страната – в случай че не и техните определени представители – показаха запаси по отношение на това какъв брой надалеч са стигнали рестриктивните мерки върху абортите след отхвърлянето на Роу.

Но абортът на брой 1 протекциите може да се окажат прекалено много за Охайо, който някогашният президент Доналд Тръмп завоюва както през 2016 година, по този начин и през 2020 година, защото гласоподавателите му се отклониха надясно.

Губернаторът Майк Деуайн предизвести, че езикът на гласуването ще отвори вратата за аборти по „ всяко време по време на бременност ", с опцията малолетни да създадат аборт без знанието на родителите си.

Лагерът на " Да " назова този тип рамка " дезинформация ".

Хартман, гласоподавателят от Охайо, " клони към " Да " " -- към този момент.

Абортът ще бъде включен в бюлетината и в други щати.

Консервативният Кентъки, на юг от Охайо, гласоподава за губернатор във вторник, като настоящият демократ Анди Бешер направи правата на абортите основен въпрос в своя борба против републиканеца Даниел Камерън.

Във Вирджиния, която също гласоподава същия ден, републиканците се надяват, че победа в законодателната конкуренция ще им разреши да затегнат рестриктивните мерки за абортите.

(AFP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР