Гласът на Путин обяви нещо важно за руския газ.Говорителят на

...
Гласът на Путин обяви нещо важно за руския газ.Говорителят на
Коментари Харесай

Песков: Доставките на газ няма да спрат, ако до 1 април не бъде потвърдено плащането в рубли

Гласът на Путин разгласи нещо значимо за съветския газ.

Говорителят на съветския президент Дмитрий Песков увери, че доставките на съветски газ няма да бъдат прекъснати, в случай че купувачите не потвърдят заплащането в рубли до 1 април.

„ Не, не е по този начин и това не следва от указа на президента на Руската федерация, който беше подписан и оповестен през вчерашния ден. Плащането за тези доставки, които се правят сега, не би трябвало да се прави през днешния ден, а в края на април или даже при започване на май ”, изясни Песков, написа nova.bg.

Запитан какъв е крайният период за разкриване на сметки в съветски банки за заплащане на газа, Песков предложи детайлности да се потърсят от „ Газпром ”.

Говорителят на Кремъл означи, че Путин е обрисувал новата скица за заплащане на газа в диалози с европейските водачи, преди тя да бъде публично оповестена в четвъртък.

Решението да се доставя газ на недружелюбни страни против рубли може да бъде анулирано в бъдеще, само че към този момент това е най-надеждният вид за Москва, акцентира президентският представител. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР