Гладиаторска 94-минутна битка, красиви голове, две груби грешки на новоизлюпен

...
Гладиаторска 94-минутна битка, красиви голове, две груби грешки на новоизлюпен
Коментари Харесай

Кризата продължава! 10 от Арда победиха с 3:2 Ботев/Враца/

Гладиаторска 94-минутна борба, красиви голове, две груби неточности на новоизлюпен национал и гол в последните секунди. Така мина конфликта от 14-ия кръг на efbet Лига сред "Арда " и "Ботев " /Враца/, който приключи 3:2 в интерес на домакините от Кърджали.
Спас Делев откри резултата в 33-ата минута, а в 46-ата Румен Руменов удвои. Дориан Бабунски изравни след тъкмо осъществяване на дузпа в 51-ата и удар с глава в 54-ата минута.
Домакините са в серия от три мача без проваляне в шампионата, до момента в който гостите са в ужасяваща серия от 11 срещи без победа във всички шампионати.
Домакините започнаха интензивно още с началния съдийски сигнал и още преди да са изтекли две минути заплашиха противниковата врата. Коконов центрира отдясно, Руменов засече с крайник от въздуха, само че шутира в навън.
Врачани дадоха отговор с удар от 20 метра на Матеус в 14-ата минута, който Караджов в началото изпусна, само че след това догони топката и я улови.
Малко по-настойчивата игра на "Арда " даде резултат в 33-ата минута. Спас Делев поде офанзива отляво, влезе във вътрешността към наказателното поле и комбинира със собствен съотборник. Последва подаване надясно за Коконов, който центрира чудесно по земя към Делев и крилото на сините осъществя с шут от два метра.
В 42-ата минута Делев опитва да откри с подаване отляво на предната греда Коконов, само че защитник в зелено се хвърли на шпагат и мазета топката в корнер, предотвратявайки втори гол във вратата на Костов.
Втората част стартира шеметно, защото двата отбора си вкараха три гола в границите на девет минути.
Преди да са изтекли и 60 секунди "Арда " се възползва от неточност на Христов. Топката стигна до Тилев, който я отклони за Руменов и халфът вкара за 2:0 след свръхестествен прехвърлящ удар от границата на пеналта.
Радостта на домакините не бе дълга, защото "Ботев " небрежно заличи преднината им от две попадения. Първо, в 51-ата минута Бабунски понижи от дузпа. Тя бе отсъдена за задържане на Матеус от Алекс Петков. Защитникът на домакините разреши топката да му бъде отнета от Матеус, който дружно със собствен съотборник излизаше очи в очи с Караджов и бе повален с ръце от Петков. Реферът Радослав Гидженов уточни бялата точка, само че вместо пряк червен картон за умишленото нарушаване, сподели на провинилия се футболист единствено жълтия цвят.
Само три минути по-късно Бабунски още веднъж шокира домакините, когато изравни резултата, засичайки с глава центриране от фаул.
В 71-ата минута Петков извърши недодялан фаул в центъра на терена и този път напусна терена, защото получи втори жълт картон.
Въпреки че останаха с човек по-малко, домакините още веднъж можеха да поведат в 77-ата минута. Делев стреля от дребен ъгъл след центриране от корнер, Костов мазета, а Желев направи добавка. Тя се отклони в крайник на защитник и излезе в корнер на сантиметри около лявата греда.
В 83-ата минута "Ботев " пропусна положително състояние за цялостен поврат. Това можеше да се случи и в 90-ата минута, когато резервата на врачани Георги Николов стреля с глава в напречната греда след центриране от корнер.

"Арда "- "Ботев " /Враца/ 3:2

1:0 Спас Делев 33
2:0 Румен Руменов 46
2:1 Дориан Бабунски 51 д.
2:2 Дориан Бабунски 54
3:2 Тонислав Йорданов 93

Стартови сформира:
"Арда ": 12. Караджов, 11. Георгиев, 8. Желев, 24. Петков, 81. Зехиров, 80. Котев, 19. Руменов, 33. Тилев, 17. Коконов, 9. Делев, 37. Жуниньо
"Ботев "/Враца/: 76. Костов, 2. Христов, 5. Ничев, 6. Георгиев, 15. Маринов, 16. Матеус, 18. Миланов, 20. Бабунски, 22. Фераресо, 28. Тодоров, 88. Бауренски
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР