Гладът е засегнал рекорден брой сирийци и нещата могат да

...
Гладът е засегнал рекорден брой сирийци и нещата могат да
Коментари Харесай

Безпрецедентен глад в Сирия на фона на американски санкции и епидемия

Гладът е засегнал рекорден брой сирийци и нещата могат да се влошат , предизвестиха няколко неправителствени организации. Предупреждението беше отправено в навечерието на конференция за интернационална помощ за Сирия, която ще се състои през днешния ден в Брюксел, оповестиха международните организации.

Syria faces mass starvation or mass exodus without more aidhttps://t.co/8gkRR7snT2
— Khaled Beydoun (@KhaledBeydoun) June 30, 2020
Сега, се споделя в предизвестието на няколко интернационалните неправителствени организации, измежду които Норвежкия съвет за бежанците и " Оксфам ".
Те акцентират, че интернационалната помощ за Сирия е по-необходима от когато и да било.
" Сирийците, които претърпяха съвсем десетилетие на война и преселение, в този момент са изправени пред невиждан апетит, който прави милиони хора мощно уязвими и на Covid-19 ", се споделя в предизвестието.
В отчет от предходната седмица се припомняше, че предходната година донори са дали 8.9 милиарда евро за сирийците под формата на грантове за Турция, Египет, Ирак, Йордания, Ливан и Сирия.
Организация на обединените нации в този момент се нуждае от 3.8 милиарда $ за работата си, обвързвана със Сирия.
Предстоящият конгрес ще е осмата годишна дарителска конференция за Сирия и четвъртата, домакинствана от Европейски Съюз.
В него ще вземат участие към 320 страни, включително Съединени американски щати, основни организации на Организация на обединените нации и други.
Въпреки тежкото състояние в страната, нови американски наказания против сирийското държавно управление поради хипотетични закононарушения по време на деветгодишната революция влязоха в действие.
Известни като “Законът за Цезар ” те имат за цел да попречват всяко задгранично лице, което има обща активност с държавното управление на Сирия, както и с иранското и съветското наличие в страната.
Според журналистът Мохамед Халаф задачата на закона е да се упражни напън върху Сирия и Русия, с цел да се реализира единодушие за сформиране на преходно държавно управление, което да ръководи страната в преходния интервал.
" Законът съдържа наказания против петролната промишленост и против Централната банка на Сирия, тъй като е упрекната в пране на пари ", сподели пред БНР Халаф.
Сирия е в стопански колапс, разяснява Халаф.
" Доларът беше преди 5 месеца 500 сирийски лири, сега към този момент надвишава 4 хиляди. Това значи, че жителите губят 80% от приходите си, не могат да посрещнат провокациите на живота ", добави Мохамед Халаф.
Този закон ще има огромно отражение върху идните събития в Сирия и в Близкия Изток, предвижда журналистът.
Законът, утвърден през декември 2019 година от президента Доналд Тръмп, планува налагане на наказания против съществени браншове на сирийската стопанска система, централната банка на Сирия, висши служители и лица от обкръжението на президента Башар Асад, както и против държавни или частни организации, които сътрудничат с Дамаск.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР