Гл. секретар на МВР Живко Коцев не трябва да се

...
Гл. секретар на МВР Живко Коцев не трябва да се
Коментари Харесай

Ген. Атанасов: Цяла бригада е ходила по главата на Коцев, за да подаде оставка

Гл. секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев не би трябвало да се отдръпна от поста. Това беше интензивно мероприятие против него, съобщи в ефира на Би Ти Ви водачът на ДСБ ген. Атанас Атанасов.

Живко Коцев го познавам от 15 години. Аз съм предложил този човек, тъй като той е съвършен служител на реда, доста добре квалифициран и е неутрален. Скромен човек е и живее доста непретенциозно. Какво са му скроили, с цел да го сготвят – това е друга тематика, изясни партийният водач.

Той загатна, че министър председателят ще изпрати сигнал с информацията, която е събрал по отношение на натиска, който е извършен на този човек. По думите на Атанасов е „ имало цяла бригада, която му е ходила по главата – основният прокурорСарафов, градският прокурор Кирилова и нейният заместител Антон Славчев. Те по едно и също време са оказвали напън – или подписва, или сте в ареста. А след смяната на Конституцията гл.прокурор няма право да се намесва в работата на институциите. Затова би трябвало да се ревизира какво е правил тогава гл.прокурор, с цел да подаде оставка Живко Коцев, уточни политикът.

Започна една кална предизборна компания, в която ГЕРБ и Движение за права и свободи желаят да си обезпечат чадър по време на изборите, с цел да имат след изборите болшинство. Не би трябвало да се случи това. ГЕРБ се държи като Българска комунистическа партия, саботира непрекъснато промените. Там е обединението – ГЕРБ и Движение за права и свободи, тъй като те имат цялостна поддръжка на службите. На процедура тези служби са следени през зависимости и по тази причина ни връщат към дейните мероприятия, разяснява водачът на ДСБ.

Атанас Атанасов разяснява и последния скандал, обвързван с показния арест на шефката на Агенция „ Митници “. Според него това интензивно мероприятие е многофинкцуионално. Първо, да се отклони вниманието от състава на служебния кабинет на Главчев. Второ, да в профил единственият човек – Живко Коцев, който може да подсигурява честните и свободни избори (…) Затова бих предложил на Гавчев да обмисли да смени Калин Стоянов, тъй като той ще провежда чадържа по време на изборите върху купувачите на гласове за ГЕРБ и Движение за права и свободи. Защото ние нямаме доверие, че той може да обезпечи самостоятелни и свободни избори. Този човек потвърди, че напълно обслужва обединението ГЕРБ-ДПС (…) Бих споделил, че в случай че бяха посочени Вучков, та даже Демерджие, щяха да се по-добри министри от Калин Стоянов, посочи Атанасов.

По неговите думи идните избори са авансово готови. А кой е спечелил мача, отговорът ща дадат гласоподавателите.

Хората ще кажат на изборите кой взе мача. Моят принцип в политиката е, че в никакъв случай не би трябвало да се споделя в никакъв случай. Ако жителите желаят смяна – дано да бъдем първа политическа мощ, с цел да изпълним промените, за които настояваме.

На финала на диалога ген. Атансов даде своя версия за абсурда с Военното разузнаване, което той упрекна, че го е разработвало. Тази версия беше отхвърлена от Военно разузнаване, а изтекли в медиите документи демонстрираха, че консултант на премиера Денков по национална сигурност – Веселин Марков, се е опитвал да вербува чиновници във Военно разузнаване в полза на партийният водач. Атанасов изясни, че става въпрос за персонален проблем, обвързван с шефа на Военното разузнаване, който живее на фамилни начала с една зам.-министър, която не се е развела. Така решаването на един персонален проблем от съветника на премиера по национална сигурност се употребява, с цел да се провежда интензивно мероприятие против генерала.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР