Гимназията по икономика от днес разполага с нова и модерна

...
Гимназията по икономика от днес разполага с нова и модерна
Коментари Харесай

Нова спортна зала откриха в Гимназията по икономика

Гимназията по стопанска система от през днешния ден разполага с нова и съвременна спортна зала, външна спортна площадка, нова осведомителна система и асансьор за налична среда. Лентата прерязаха шефът Таня Благова дружно с регионалният шеф Иван Васев, началникът на РУО Пазарджик Дора Дулчева, шеф дирекция „ Образование и просвета “ към Община Пазарджик Гергана Табакова и шефът на компанията строител на обекта Камен Василев.


„ Сбъдва се една моя десетилетна фантазия – учениците на Професионална гимназия по стопанска система и мениджмънт, Пазарджик, да имат съвременно многофункционално спортно оборудване, което да разрешава пълноценна подготовка по физическо образование и дейни спортни действия. В навечерието на светлия празник Рождество Христово откриваме с още по-светли очаквания нов физкултурен салон, обвързван с образователния корпус чрез топла връзка; напълно благоустроена външна спортна площадка и прилежащата дворна инфраструктура. Училището ни от през днешния ден разполага с нова осведомителна система; ремонтирани са санитарни възли в образователната сграда; обезпечена е налична архитектурна среда посредством външен асансьор за хора със усложнения. “ Каза в своето слово шефът Таня Благова.


„ Всички старания положени от госпожа Благова и нейният екип, съдействали за построяването на отлична материално-техническата база са мотив за горделивост на учителите и поколенията възпитаници, които са минали в най-светлите си години през това учебно заведение “, с тези думи Дора Дулчева поздрави екипът на ПГИМ и им пожела здраве, да имат сили за нови триумфи, да не стопират да надграждат постигнатото до тук.
Областният шеф на Пазарджик Иван Васев също поздрави управлението на гимназията и учениците. Той сподели: “Спортът е метод на битие и макар компликациите във времената в които живеем Ви благодаря за търпението и усърдието, с което работихте с цел да се случи построяването на новата спортна зала на ПГИМ. “ Иван Васев пожела светли празници на целия екип от Гимназията по стопанска система и мениджмънт.


Поздрав към колектива направи и шефът на компанията осъществила плана, Камен Василев, с думите: „ За нас строителите, това е най-чаканият миг, в който виждаме завършването на един план, този който е почнал от чертожната дъска. Визията която имаме през днешния ден е и персонален триумф за мен като деен състезател. Тази спортна зала е отлична опция за развиване на нови гении, за упражняване на всеобщ и групов спорт “.

 Тържеството по разкриване на спортната зала продължи при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения с осъществявания мажоретен състав „ Мистерия “ към Общински детски комплекс Пазарджик с началник Виргиния Нешева-Световни и Европейски първенци по мажоретен спорт и с осъществяването на внушителен танцов състав „ Детство “ към Общински детски комплекс Пазарджик с началник Елена Тетева.


Проектът се реализира с финансовата поддръжка на Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година Договорът е на стойност 3 249 993,50 лева с включително Данък добавена стойност и е подписан за възстановяване на материално-техническата база в 15 държавни професионални гимназии в системата на МОН в областите Благоевград, Кюстендил, Перник, Пазарджик и София-област “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР