Гимнастичките в националните отбори на България не се подбират, а

...
Гимнастичките в националните отбори на България не се подбират, а
Коментари Харесай

Нешка Робева разкритикува работата на федерацията по художествена гимнастика

Гимнастичките в националните тимове на България не се сортират, а се показват, това сподели Нешка Робева. Славната треньорка разкритикува метода, по който работи българската федерация и косвено още веднъж влезе в спор с Илиана Раева, с която от години са в обтегнати връзки.

Треньорката обаче твърди, че не е мечтана в България и не ѝ се дава работи. " Когато не те желаят на несъмнено място, в тази ситуация България за жалост... Мисля, че имам сили да работя и не съм спряла. Разбира се, има отчаяние. Има неща, които са отвън нас, каквото и да вършим нещата се подреждат по този начин, както би трябвало да бъдат. На мен не ми е писано да бъда треньор в България на национално равнище ", сподели Робева през Нова телевизия.

Робева сподели, че подборът на националните тимове е посредством изтъкване, а не избиране. Тя твърди, че " спечелилите от национални шампионати не се одобряват с претекста, че не дават отговор на интернационалните стандарти ".

" Тук (в България) не е добре, тъй като няма и селекция. Имахме доста огромен спор за дете, което сякаш се беше класирало. Не е допустимо на държавни шампионати деца да побеждават, а след това да биват отхвърлени. Защо дете, което минава всички стадии на една селекция, не се позволява? Така мачкаме сума ти деца ", добави Робева.

Според Робева ансамбълът на Германия не е подготвен за Световната купа в София. Тя към момента не знае дали ще бъде в " Арена армеец " за надпреварата.

" Мога да застана пред българската аудитория през септември на международното състезание, когато считам че ще са подготвени. Не съм отказвала да приказвам за българския спорт и го върша посредством децата на " Левски ".

Участието на Робева в ефирен ефир провокира остра реакция от президента на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Илиана Раева. Тя употребява профила си във " Facebook ", с цел да отговори на някогашната си треньорка.



Раева добави, че в понеделник ще бъдат показани всички публични документи за метода, по който се прави селекцията на национални тимове.

" Недопустимо за треньор като Нешка, по този неподобаващ метод да се пробва да нагнетява ситуацията в българската художествена гимнастика дни преди най-важното ни съревнование този месец - Световната купа в София. Недопустимо и прекомерно тъпо, само че разбираемо за треньор като Нешка да си разреши по този противен метод да манипулира публичното мнение, без капка срам, че изопачаваш както си искаш обстоятелствата ", написа Раева.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР