Гимнастичките Петя Борисова (национален отбор жени индивидуално) и Камелия Стоилова

...
Гимнастичките Петя Борисова (национален отбор жени индивидуално) и Камелия Стоилова
Коментари Харесай

Две български гимнастички посетиха начално училище Тозала в град Мураяма

Гимнастичките Петя Борисова (национален тим дами индивидуално) и Камелия Стоилова (ансамбъл), които са на лагера на българския отбор в Япония, посетиха начално учебно заведение Тозала в град Мураяма. Двете грации бяха посрещнати извънредно благо от шефа на учебното заведение, учителите и учениците. Домакините почерпиха българските гимнастички с обичайните японски вишни, след което от клуба по сумо в учебното заведение демонстрираха на своите посетители какво могат и описаха какво съставлява сумото за Япония като спорт и обичаи.

От своя страна Камелия Стоилова и Петя Борисова демонстрираха на децата уредите в художествената гимнастика и главните техники за боравене с тях, някои детайли с тяло, а децата с готовност се опитваха да покажат шпагат и да се допрян до всеки апарат. До българките беше и екипът на японската телевизия телевизия NHK, която не пропуща нито стъпка от пребиваването на българския народен тим на японска земя. Екипи на малкия екран снимат всичко от тренировките, както и от другата стратегия на отбора.

Японски занаятчия на оригами, който зарадва предходната година българските гимнастички, тази година още веднъж ги изчака след днешната подготовка и им подари оригами с тематичен надпис за лагера в родния му град Мураяма през 2018 година.

Хореографите на националния тим Елица Павликенова, Маргарита Будинова и Радул Роглев пък изнесоха уроци на гимнастички от локалния клуб в град Мураяма. Специалистите се постараха да покажат доста потребни детайли и стъпки на японските девойки, както и да им оказват помощ в някои присъщи танцови условия в художествената гимнастика.

Българските гимнастички, макар че тренировките през днешния ден бяха доста интензивни и тежки, се включиха с голямо предпочитание и усмивки в хореографските уроци на локалния клуб. Любезните домакини бяха подготвили за всички девойки от ансамбъла по един дъждобран като подарък, тъй като времете и в Япония е доста дъждовно.
Снимки: Анна Недкова, БФХГ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР