Гимнастичката от националния отбор Татяна Воложанина спечели три златни медала

...
Гимнастичката от националния отбор Татяна Воложанина спечели три златни медала
Коментари Харесай

Татяна Воложанина спечели три златни медала на турнира "Жулиета Шишманова"

Гимнастичката от националния тим Татяна Воложанина завоюва три златни медала и един бронзов на обособените уреди при дамите на интернационалния шампионат за приз " Жулиета Шишманова ", който се организира в Бургас. Надпреварата е съобразена с всички условията на Международната федерация по гимнастика.

Воложанина, която през вчерашния ден (29 март) завоюва злато в многобоя, през днешния ден се показа доста мощно с обръч, топка и бухалки. Най-високо бе оценена за представянето си с топка - 21,550 точки. За бухалките си тя получи 20,100, а за обръч - 20,000.

В съчетанието с лента Воложанина позволи няколко неточности, а оценката 16,300 ѝ донесе бронзовия орден. Вая Драганова завоюва златото на този апарат с оценка от 17,300.

Сребърните оценки на лента и топка и трето място в многобоя завоюва италианката Нина Корадини, която е възпитаничка на внучката на именитата Жулиета Шишманова – Жулиета Канталупи.

Снимка: Българска федерация по художествена гимнастика

Призът, носещ името на треньорката, която стои в основата на триумфите на Мария Гигова и Нешка Робева, отиде при треньорката на Воложанина - Силвия Стойнева.

Малката премия " Жулиета Шишманова " стана владеене на нейната внучка, която е треньорка и на шампионката в многобоя при девойките София Рафаели.

В конкуренцията участваха 150 гимнастички от 11 страни.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР