Гилдията на филмовите актьори - Американската федерация на телевизионните и

...
Гилдията на филмовите актьори - Американската федерация на телевизионните и
Коментари Харесай

Холивудските актьори и големите студия подписаха споразумение след дълги месеци спорове

Гилдията на филмовите артисти - Американската федерация на телевизионните и радиоартистите (ГФА-АФТР) подписаха тригодишен контракт с огромните студия, с което публично сложиха завършек на шестмесечните трудови разногласия в Холивуд, които стопираха производството на филми и телевизионни излъчвания.

 

От ГФА-АФТР оповестиха, че 78% от гласувалите са подкрепили съглашението с Netflix Inc., Walt Disney Co. и други членове на Алианса на филмовите и телевизионните продуценти (АФТП). То планува повишение на заплатите, бонуси за стрийминг и защитни ограничения за потреблението на изкуствен интелект в основаването на филми.

 

Членовете на гилдията излязоха от работа през юли и реализираха авансово съглашение с огромните студия през ноември. Актьорите започнаха да се връщат на работното си място незабавно след предварителното съглашение.

 

Филмовите и телевизионните сценаристи също стачкуваха тази година, като изпревариха актьорския съюз. След петмесечна стачка сценаристите утвърдиха нов контракт през октомври с 99% от гласовете.

Някои артисти се оплакаха, че договорът не обезпечава задоволителна отбрана от изкуствения разсъдък. Сделката изисква от студията да получат позволение от известните персони за потребление на техните цифрови облици и да им заплащат за това. Критиците настояват, че текстът разрешава основаването на " изкуствени артисти ", които биха могли да отстранен потребността от доста човешки експерти.

 

Двойните стачки стопираха огромна част от филмовото и телевизионното произвеждане, стопираха вечерните токшоута и принудиха телевизионните мрежи да запълнят есенните си стратегии с повторения и риалити шоута. Дългоочаквани филми, в това число " Dune: Part Two " и " Thunderbolts " на Marvel, също бяха отсрочени.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР