Гигантите Visa и Mastercard се оттеглят от картовите си партньорства

...
Гигантите Visa и Mastercard се оттеглят от картовите си партньорства
Коментари Харесай

Visa и Mastercard спират сътрудничеството си с криптоборсата Binance


Гигантите Visa и Mastercard се отдръпват от картовите си партньорства с най-голямата в света криптоборса Binance Holdings, предават международните организации. Най-вероятната причина за този ход е, че борсата е изправена пред продължаващ регулаторен напън.

Visa спря издаването на нови събрандирани карти с Binance в Европа още през месец юли, заяви представител на криптокомпанията, представен от Bloomberg. Mastercard, от своя страна, ще приключи картовото си партньорство напълно през септември. От Mastercard към момента не са показали причина за решението, а от Visa не са коментирали в допълнение тематиката.

Припомняме, че Binance стана обект на непоколебим контрол от финансовите регулатори по света след серията от кавги в бранша. Срещу компанията и против нейния главнен изпълнителен шеф Чанпън Джао бяха заведени каузи от американската Комисия по скъпите бумаги и тържищата (SEC), както и от Комисията по търговия със стокови фючърси.

Решенията на Visa и Mastercard са следващият удар по напъните на Binance да навлезе на мейнстрийм пазара. Крипто борсата сега наподобява все по-изолирана от обичайна финансова система.

През месец юни Binance и официално несвързаната с нея американска Binance.US реализираха съглашение с американската Комисия по скъпите бумаги и тържищата (SEC), като по този метод беше избегнато заледяване на активи в размер на милиарди долари, оповестяват международните организации. Както виждаме обаче, това напълно не беше краят на борбата сред фирмите и регулатора.

Binance отдели американския си бизнес в без значение сдружение и самостоятелна борса - Binance.US. Според SEC, обаче, интернационалната криптоборса и компании, свързани с ръководителя ѝ, скрито управляват активността в Съединени американски щати и имат опция да трансферират активи отвън страната. Именно поради това и се искаше краткотрайно заледяване на активи.

Binance и Binance.US отхвърлят всички обвинявания.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР