Гиганти присъстват в почти всички митологии. Съвпадение ли е? …Легендите

...
Гиганти присъстват в почти всички митологии. Съвпадение ли е? …Легендите
Коментари Харесай

Гиганти присъстват в почти всички митологии. Съвпадение ли е?

Гиганти участват в съвсем всички митологии. Съвпадение ли е? …Легендите за колоси участват в съвсем всички митологии. Може би няма да намерите нито една нация на Земята, която да не споделя за „ колоси, издигащи се до небето, известни със своята забележителна мощ “.Гръцката митология акцентира господството на колосите, известни като Титани, и тяхното следващо събаряне. Именно от Гърция идва познатият мит за Атлантите, „ държащи небесния свод “.Но кои са тези Титани и Атланти не е ясно сигурно … Зевс и олимпийците водят Титаните до тяхното рухване. Що се отнася до Атлантида, античните философи ясно приказват за нейното битие и последвалото наводняване. Твърди се също, че жителите на Атлантида били доста високи.

 ancient giants 2 - Гиганти участват в съвсем всички митологии. Съвпадение ли е?
Великани се загатват и в египетски, шумерски, старославянски, скандинавски, японски, китайски и индиански митологии. В индуизма те се назовават Асури. В библейските източници също има колоси. Разказват за мистериозната цивилизация на Нефилимите, деца на Ангели и смъртни дами.
В Стария завет и предеврейските текстове на Ханаан има препратки към расата на Рефаимите. В Септуагинта и Вулгата тази дума е преведена като „ колоси “. Те стартират да се назовават Нечестивите, т.е. „ тези, които бяха надалеч от светостта и чистотата “.В съветския синодален превод Рефаимите се появяват като „ мъртви “. Евреите по този начин назовават ​​високите племена на Палестина от допотопни времена. Смята се, че Рефаимите произлизат от Нефилимите.В Книгата на Йов се споделя: „ Рефаимите треперят под водите и тези, които живеят в тях. “. Прави усещане, че е маркирана фразата „ под водите “. Нима е увещание за античната легенда за потъналата Атлантида.В Книгата на Енох Нефилимите са деца на хора и Ангели пазители, до момента в който Рефаимите са потомци на хора и Паднали ангели. В апокрифните приказки се споделя, че Рефаимите са ужасни чудовища, „ високи 18 лакти, с 16 реда зъби и 6 пръста на ръцете и краката “. Отбелязана е тяхната забележителна физическа мощ и жестокост.Предполага се, че мястото на престояване на Рефаимите е в Земите на амонитите. Споменава се и земята Васан и Моав, само че същинската им татковина остава незнайна. След идването на евреите в Палестина колосите на процедура не съществуват там.

 2 1 - Гиганти участват в съвсем всички митологии. Съвпадение ли е?
Легендите описват, че е имало племена, в които са живели високи хора. Рефаимите включват Голиат, тайнствен великански боец, който се биел на страната на филистимците или античните „ морски нации “. Всеки знае мита за това по какъв начин Давид, въоръжен единствено с прашка, взел камък от речното корито и го хвърлил по главата на Голиат. Камъкът удря колоса и го убива, карайки филистимците да бягат.Очевидно Голиат е бил човек, а не свръхестествено създание. Оказва се, че в случай че Голиат в действителност е бил считан за потомък на Рефаимите, далечните му предшественици надали са изглеждали по този начин, както се написа в апокрифните митове.Четете още: Кое е животното изобразяващо главата на египетския господ Сет?Вероятно тези колоси биха могли да бъдат подвид на хората, съществували преди Потопа или преди ледниковата ера. Науката отхвърля съществуването на цивилизации преди ледника, само че това не значи, че те не са съществували. Също по този начин, това не значи, че след рухването на предцивилизациите, техните представители изцяло са изчезнали.Хрониките споделят, че минимум още четири колоса са се биели на страната на филистимците против евреите и народите на Палестина. Например фамозния Йесвий, „ чието копие тежи 300 сикъла мед “.Йесвий е наясно с известността на Давид след успеха му над Голиат, само че борба сред великана и еврейския крал по този начин и не се случва. Йесвий не е погубен от Давид, а от Ависей, синът на Саруин. Голиат има брат на име Лахми, който е изумен от Елханам.Воин Рефаим на име Сафут се бие също за филистимците, само че той е надвит от различен воин от античните времена – Совохай Хушатян. Името на четвъртия Рефаим от страната на „ морските нации “ не се загатва.Но Библията приказва за аномалии в тялото му и шест пръста. Този колос е надвит от Йонатан, синът на брата на Давид. Филистимците изгубват войната против евреите, а по-късно изцяло изчезват като народ.Заедно с тях изчезват и техните митове и легенди. Науката счита именитите колоси от древността за небивалица на хронистите. Но за какво тогава се загатват съвсем на всички места? Колективна фикция на човечеството? Едва ли …Въпросът кои тъкмо са Рефаимите към момента остава без отговор. Но каквито и да са те, евентуално към този момент не съществуват в нашия свят. Ако в миналото тяхната цивилизация се е считала за мощна на Земята, тогава тези времена са потънали в забвение вечно. От тях остават единствено легенди и митове …
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР