Гигантът в сферата на индустриалното оборудване и автомобилната индустрия Bosch

...
Гигантът в сферата на индустриалното оборудване и автомобилната индустрия Bosch
Коментари Харесай

Bosch закрива повече от 1000 работни места

Гигантът в областта на индустриалното съоръжение и автомобилната промишленост Bosch ще закрие най-малко 1200 работни места в софтуерния си отдел до края на 2026 година. Това съобщи представител на компанията пред Reuters. Според информацията, препоръчаните съкращения са планувани, само че към момента не са финализирани.

Основната причина за за идните всеобщи съкращения е доста по-бавното от предстоящото развиване на изцяло самостоятелното шофиране. Според проектите на компанията, 950 ще са закритите позиции единствено в Германия, останалите ще са в други европейски страни.
 Bosch се готви да закрие стотици работни места
Bosch се готви да закрие стотици работни места

Те са в два от заводите на компанията

Както Money.bg писа в края на предходната година, бизнесът на Bosch, която има съществено наличие и към 900 чиновници в България, през последните десетилетия мощно се обвърза с производството на разнообразни елементи и системи за коли.

Навлизането на EV подвижността обаче върви с радикално друга елементна база и по този начин концернът се изправи пред съществено предизвикателство. Именно измененията в търсенето и технологиите при производителите на коли са и главната причина за закриването на работни места в два от немските фабрики на Bosch.

" Слабата стопанска система и високата инфлация, породени от увеличените разноски за сила и първични материали, понастоящем забавят прехода ", написа в изказване на компанията.

Германският колос участва и в България над 30 години. Към днешна дата няма информация за съкращения в българското поделение на компанията.
 Bosch продава бизнеса си в Русия на турски вложител?
Bosch продава бизнеса си в Русия на турски вложител?

Как се стигна до продажбата и кой беше главният противник на турската компания
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР