Гигантът в областта на батерийните технологии Northvolt обяви, че в

...
Гигантът в областта на батерийните технологии Northvolt обяви, че в
Коментари Харесай

Третият батериен гигазавод на Northvolt ще бъде в Германия

Гигантът в региона на батерийните технологии Northvolt разгласи, че вследствие на реализирано с немското държавно управление съглашение, третото индустриално оборудване на компанията- Northvolt Drei, ще бъде построено на територията на Германия.

Новият цех за произвеждане на батерийни детайли ще бъде осъществен в страната, откакто страната и локалната администрация показаха готовността си да подкрепят неговото създаване. Към момента не се разяснява инвестицията, която ще бъде направена в новото оборудване, само че се допуска, че тя ще бъде в рамките на 3 до 5 млрд евро, като сериозна част от тях ще бъде поета от Германия.

В формалното изказване се показва, че при постигане на цялостния потенциал на новия батериен цех, той ще бъде 60 GWh и от 2026 година ще обезпечи производството на към 1 000 000 напълно електрически коли.

" Благодарни сме за всички старания, положени от федералното държавно управление, държавното управление на провинция Шлезвиг-Холщайн, Европейската комисия, само че също по този начин и на локално равнище в окръг Дитмаршен ", споделя Петер Карлсон, създател и изпълнителен шеф на Northvolt. " Подкрепен от този ангажимент на федералното държавно управление, Northvolt реши да предприеме идващите стъпки към нашата агресия в Хайде ".
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР