Гигантът в авиационното оборудване United Technologies е близо до закупуването

...
Гигантът в авиационното оборудване United Technologies е близо до закупуването
Коментари Харесай

Създава се един от най-големите доставчици на части за самолети в света

Гигантът в авиационното съоръжение United Technologies е покрай закупуването на съперника си Rockwell Collins за близо 30 милиарда $.

Двете компании водят интензивни договаряния и се чака договорката да бъде финализирана още през този уикенд. Очакваната цена е 140 $ за акция на Rockwell, а общата стойност на придобиването ще е близо 30 милиарда $ (включително дълга), оповестяват Financial Times и The Wall Street Journal.

Ако договорката бъде финализирана, тя бъде основан един от най-големите снабдители на части за самолети в света.

Ценните бумаги на Rockwell сега се търгуват към 130.7 $, което прави пазарната й стойност 21.2 милиарда $. Rockwell Collins обаче има и чист дълг от близо 7 милиарда $.

Пазарната стойност на United Technologies, която е главен снабдител на Airbus и Boeing, е към 93 милиарда $.

Придобиването може да трансформира United Technologies в още по-голям снабдител на съставни елементи за двата водещи самолетни производителя. То би могло да даде опция на софтуерния колос да отдели своя галактически и авиационен бизнес от останалата част от компанията.

Най-популярните артикули на United Technologies са вентилационните системи за самолети Carrier, асансьорите и ескалаторите Otis и самолетните мотори Pratt & Whitney, които се употребяват както в гражданската, по този начин и във военната авиация.

United Technologies от известно време е хвърлила око на Rockwell. Заради интереса на софтуерния колос акциите на Rockwell нарастнаха с 40% от началото на годината.

Сделката би трябвало да получи утвърждението на регулаторите, защото двете компании създават разнообразни елементи от оборудването на самолетите. United Technologies е профилирана в реактивни мотори, системи за кацане и колесници, а Rockwell основава екрани в пилотската кабина, информационни системи и седалки.

Придобиването ще бъде третата огромна договорка сред снабдители на авиооборудване през последната година. Само преди няколко месеца Rockwell приключи придобиване за 8.6 милиарда $ на производителя на интериор за самолети B/E Aerospace.

Това което обезпечи на компанията - най-известна със своите електронни връзки и системи на авиониката - наличие в кабинните интериорни системи като седалки, кухни и тоалетни.

По-рано през годината френският производител на авиационни мотори Safran се съгласи да закупи производителя на аерокосмическо съоръжение Zodiac за 8.7 милиарда $.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР