Гигантът Google е бил глобен с над 160 милиона долара

...
Гигантът Google е бил глобен с над 160 милиона долара
Коментари Харесай

Индия глоби Google със $162 млн. за злоупотреба с господстващо положение

Гигантът Гугъл е бил санкциониран с над 160 милиона $ от индийския антитръстов контролен орган за корист с господстващо състояние на локалния пазaр на смарт телефони.

Франс прес цитира официално съобщение на Индийската комисия по конкуренцията (CCI), оповестено през вчерашния ден вечерта. Според него Гугъл е конфигурирал платформата си по подобен метод, че да отстрани нелегално съперниците от приложенията си като YouTube и Chrome.

Операционната система Android, създадена от Гугъл, е снабдена със серия от приложения на същата компания, които са конфигурирани авансово на телефоните, измежду които и личната търсачка. Това дава доста конкурентно преимущество на услугите за търсене на Гугъл по отношение на съперниците му, разгласи индийският антитръстов орган.

Комисията наложи на Гугъл санкция от 13,4 милиарда рупии (162 милиона долара).

Индийската комисия по конкуренцията изиска също от Гугъл да не подписва съглашения с производители на смарт телефони, които го предизвикват да продава единствено апарати с Android или да употребява единствено неговите приложения.

Android значително господства на индийския пазар - при 95% от смарт телефоните в страната, съгласно компанията за изследвания в бранша Counterpoint.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР