Гигант (Съединение) приключи сезон 2023/2024 в Югоизточната Трета лига на

...
Гигант (Съединение) приключи сезон 2023/2024 в Югоизточната Трета лига на
Коментари Харесай

Гигантите 4-ти в Югоизточна Трета лига


Гигант (Съединение) завърши сезон 2023/2024 в Югоизточната Трета лига на четвърто място, незабавно след трите борещи се за Втора лига тимове – Несебър, Саяна (Хасково) и Спартак (Пловдив). В последния кръг „ колосите “ победиха Димитровград с 3:2.

„ Винаги може по-добре. Имахме много проблеми с контузени футболисти през целия сезон. Не бяха минали още 3-4 кръга при започване на шампионата и към този момент имахме момчета с контузии. Нормално е в хода на шампионата да имаме и осъдени, които също липсват. При нас имаше и противен случай със Здравко Жилов, около който в допълнение падна гарда на момчетата и всичко това се отрази. Но като цяло считам, че по-скоро се справихме “, разяснява в резюме на сезона старши треньорът на Гигант Манол Георгиев.

„ Реално против тимовете от Топ 10 имаме загуби вкъщи от Саяна и Загорец, а като посетители още веднъж от Загорец, Спартак (Пловдив) и Родопа (Смолян). На процедура ние не загубихме нито един път от Несебър, направихме еднакъв вкъщи със Спартак (Пловдив) и на открито против Саяна. Големият проблем за нас пристигна в мачовете против тимовете след 10-то място. Срещу тях допуснахме по-лоши резултати – провали от втория тим на Локомотив (Пловдив), Созопол, Левски (Карлово) и Ямбол… Това натежа за класирането ни “, разяснява още наставникът.

На въпрос, удовлетворен ли е от първия си сезон отпред на Гигант, треньорът отговори:

„ Няма по какъв начин да съм до дъно удовлетворен. Винаги можем още, а ние можем не една концепция, а даже две хрумвания по-добре. Ако имахме по-пълен състав в огромна част от сезона, обстановката можеше да бъде и по-различна. Момчетата обаче стиснаха зъби и им благодаря за представянето. “

„ За новия сезон ще опитаме да подобрим равнището на тима, а с това разумно би следвало да се усъвършенства и играта ни, с цел да преследваме по-добро класиране. Очаквам групата през идващия шампионат да бъде доста по-равностойна, тъй като имаме изпадналите Марица и Черноморец (Бургас), има много претенденти да влязат от регионалните групи, а и като прибавим отбори като Саяна, Спартак (Пловдив), Загорец, Розова котловина, Созопол, Димитровград… ще стане доста забавно “, приключи Манол Георгиев.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР