Гейтс вярва, че неговата ядрена електроцентрала Natrium ще бъде голяма

...
Гейтс вярва, че неговата ядрена електроцентрала Natrium ще бъде голяма
Коментари Харесай

Според Бил Гейтс ядрената енергия може да ни помогне да постигнем целите си в областта на климата

Гейтс има вяра, че неговата нуклеарна електроцентрала Natrium ще бъде огромна победа за климата

Емил Василев преди 1 минута 1 Сподели

Най-четени

IT НовиниМетоди Дамянов - 10:03 | 07.05.2023

Над 600 000 Android консуматори свалили троянски кон от Play Store

IT НовиниДаниел Десподов - 16:45 | 07.05.2023

„ Напишете си некролога “: Уорън Бъфет даде чудноват съвет на младите вложители

IT НовиниДаниел Десподов - 11:03 | 08.05.2023

Това е светият Граал или по какъв начин по този начин IT милиардерите повярваха в нуклеарния синтез

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Радиоактивни боклуци. Високи финансови разноски. Регулаторни условия. Сложни характерности за сигурност и сигурност. И мощна конкуренция с възобновимата сила. Това са някои от провокациите, които тормозят нуклеарната енергетика в Съединени американски щати.

Но съоснователят на Microsoft, Бил Гейтс е уверен, че неговата нуклеарна електроцентрала Natrium в Уайоминг, която ще бъде пуснато в употреба през 2030 година ще бъде победа за локалната стопанска система, енергийната самостоятелност на Америка и битката с изменението на климата.

Съоръжението се създава от TerraPower – компания за нуклеарна сила, която Гейтс започва през 2008 година. Съоръжението Natrium се създава в границите на публично-частно партньорство с Програмата за проява на усъвършенствани реактори (ARDP) на Министерството на енергетиката на Съединени американски щати. Проектът ще включва 345-мегаватов (MW) реактор с бързи неутрони с натриево изстудяване, вместо обичайния реактор на водна основа, със система за предпазване на сила въз основата на разтопена сол.

Ядрената против възобновимата сила

В изявление за ABC News Гейтс съобщи:

„ Ядрената сила, в случай че я създадем вярно, ще ни помогне да решим задачите си, свързани с климата, т.е., да се отървем от излъчванията на парникови газове, без да оскъпяваме или вършим по-малко надеждна електроенергийната система “.

Въпреки че дебатът за това дали нуклеарната сила е част от бъдещето с невисок въглероден отпечатък се води от десетилетия, критиците на нуклеарната енергетика настояват, че възобновимите енергийни източници като слънчевата, вятърната и водната сила са най-хубавите ни залози за по-зелена, по-чиста и по-безопасна околна среда.

„ Ядрената сила има някои невероятни преимущества. Тя не зависи от метеорологичните условия, можете да построите централа, а количеството сила, което излиза от доста дребна централа ще е гигантско. “

добави Гейтс

„ Справихме се в всички области в които имаше провокации, свързани с сигурността, и имаме фрапантно по-малко боклуци. Чудесно е, че регулаторният орган в Съединени американски щати е най-хубавият в света и си прави доста добре работата. Така че част от процеса сред в този момент и 2030 година е извънредно обстоен обзор с тази комисия по сигурност за това по какъв начин този план е доста по-безопасен от всичко, което е било преди. “

каза още той

От една мощна технология към друга

В същото изявление за ABC News Гейтс беше запитан дали е угрижен за революционните промени, провокирани от изкуствения разсъдък. Той отговори по следния метод:

„ Всички се опасяваме, че някой неприятен човек може да го завладее “.

А разяснявайки дали регулаторните органи на Съединени американски щати са готови да се оправят с резултатите на изкуствения разсъдък, Гейтс сподели:

„ Все още не “.

Microsoft е вложила обилни средства в OpenAI – компанията, която започва ChatGPT. Гейтс сподели също по този начин какъв брой е впечатлен от фурора, изработен от софтуера ChatGPT през последната година.

„ Миналата година бях сюрпризиран, че преминавайки от GPT-3 към GPT-4, той се усъвършенства толкоз доста. “

Съществуват обаче опасения, изразени от изпълнителния шеф на Apple Тим Кук, който неотдавна предизвести за бързо разрастващата се технология, като съобщи, че е значимо да се „ обмисля по какъв начин се подхожда към тези неща “, а Джефри Хинтън, наименуван „ кръстника на ИИ “, неотдавна напусна Гугъл, с цел да може да предизвести хората за заплахите, които основава технологията.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР