Геймърите трябва да бъдат по-добре защитени от манипулативни практики и

...
Геймърите трябва да бъдат по-добре защитени от манипулативни практики и
Коментари Харесай

ЕП: Защита на геймърите и насърчаване на растежа в сектора на видеоигрите

Геймърите би трябвало да бъдат по-добре предпазени от манипулативни практики и пристрастяванеСекторът на видеоигрите има голям капацитет за напредък и нововъведения, само че се нуждае от подкрепаИгрите за деца би трябвало да се преценяват с тяхната възраст, права и накърнимост
В сряда Парламентът прикани за по-добра отбрана на геймърите от пристрастяване и други манипулативни практики, като в същото време акцентира капацитета на този новаторски бранш.

Конкретни ограничения за отбрана на децата

В отчета, признат с 577 гласа " за ", 56 гласа " срещу " и 15 гласа " въздържал се ", се насочва искане за хармонизирани правила, които да дадат на родителите добра визия и надзор върху това какви игри играят децата им, както и какъв брой време и пари прекарват в игра. Членовете на Екологичен потенциал упорстват за по-ясна информация за наличието, политиките за закупуване в игрите и целевата възрастова група на игрите, вероятно по сходство на системата за общоевропейска информация за игрите (PEGI), която към този момент се употребява в 38 страни.

Те желаят също по този начин да се защитят малолетните лица от подкани за покупки в играта и от присъединяване в така наречен gold-farming, т.е. практиката да се продават предмети, получени в игра, за същински пари, защото това може да бъде обвързвано с финансови закононарушения и нарушавания на правата на индивида. Освен това разработчиците на игри би трябвало да заобикалят проектирането на игри, които подхранват пристрастяването, и би трябвало да вземат поради възрастта, правата и уязвимостта на децата.

Евродепутатите настояват, че разработчиците на видеоигри би трябвало също по този начин да отдават приоритет на отбраната на данните, равенството сред половете и сигурността на играчите, както и да не дискриминират хората с увреждания. Те акцентират, че прекратяването на абонаментите за игри би трябвало да бъде също толкоз елементарно, колкото и абонирането за тях. Политиките за закупуване, връщане и възобновяване на суми от игри би трябвало да са в сходство с разпоредбите на Европейски Съюз, а националните органи би трябвало да сложат завършек на противозаконните практики, които разрешават на геймърите да разменят, продават или залагат в уеб сайтове за игри.

Парламентът признава цената и капацитета на бранша на видеоигрите и желае да поддържа по-нататъшното му развиване. За тази цел членовете на Екологичен потенциал оферират учредяването на годишна европейска премия за онлайн видеоигри и желаят от Комисията да показа европейска тактика за видеоигрите, която да помогне на този креативен и културен бранш да разгърне цялостния си капацитет.

" Нашият отчет акцентира позитивните страни на тази новаторска промишленост, само че също по този начин и обществените опасности, които би трябвало да имаме поради, като да вземем за пример въздействието на игрите върху психологичното здраве. Това е нещо, което може да засегне най-много по-младите геймъри ", съобщи докладчикът Адриана Малдонадо Лопес (С&Д, Испания) при представянето на отчета си в пленарна зала. " Необходимо е да хармонизираме разпоредбите на Европейски Съюз, като осигурим засилена отбрана на потребителите и обърнем особено внимание на малолетните ", добави тя.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР