Гей парад с 2000 участници се проведе днес в централния

...
Гей парад с 2000 участници се проведе днес в централния
Коментари Харесай

Гей парад с 2000 участници се проведе в Полша

Гей церемониал с 2000 участници се организира през днешния ден в централния полски град Плоцк под обидите на стотина националисти и футболни почитатели и при солидно полицейско наличие, съобщи Франс прес.

Агенцията отбелязва, че два месеца преди парламентарните избори в Полша на 13 октомври въпросът за правата на хората с нетрадиционна полова ориентировка има мощно наличие в политическите диспути в страната. Управляващата националистическа партия "Право и правдивост ", близка до авторитетната в страната консервативна Католическа черква, се пробва да активизира своя електорат, "яхвайки " опозицията против ЛГБТ общността.

Евродепутатът Роберт Бедрон, водач на демократичната опозиционна партия "Вьосна " ( "Пролет ") и първият изтъкнат полски политик, признал, че е педераст, се включи в гей парада в Плоцк, на към 100 километра западно от столицата Варшава. Сред участниците бяха още двама членове на Европейския парламент - британката Джули Уорд и германецът Расмус Андрезен.

"Свобода, тъждество, народна власт " и "Ние също ви обичаме ", скандираше множеството, развявайки флагове в цветовете на дъгата - знак на хората с нетрадиционна полова ориентировка.

"Тук е Полша, а не Брюксел, тук не поддържаме отклоненията ", им отвърнаха събрали се младежи съперници на гей парада. Те бяха насърчавани от оратор, който предизвести, че "лозунгите за тъждество и приемливост са просто празни приказки " за прикриване на разпространяването на "ЛГБТ идеологията ".

Проявата мина при съществено полицейско наличие, откакто в интернет се разпространиха апели на крайната десница за физическа разпра с участниците. Преди три седмици гей церемониал в източния полски град Бялисток бе атакуван от футболни почитатели.

Около 3000 души се събраха в това време в южния полски град Краков пред резиденцията на архиепископ Марек Йендрашевски, с цел да изразят поддръжката си за него. На 1 август в своя проповед той назова придвижването за права на ЛГБТ общността "чумата на дъгата ", като посочи, че няма поради хора, а тяхната "идеология ".

Междувременно в прилежаща Чехия през днешния ден се организира гей церемониал в столицата Прага, в който се включиха към 30 000 души, оповестиха уредниците, базирайки се на полицията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР