GettyImages Навлизаме в най-активната фаза на четвъртата вълна на COVID-19, каза

...
GettyImages
Навлизаме в най-активната фаза на четвъртата вълна на COVID-19, каза
Коментари Харесай

Навлизаме в най-активната фаза на четвъртата вълна

 GettyImages Навлизаме в най-активната фаза на четвъртата вълна на COVID-19, сподели пред публицисти основният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев, който взе участие в здравен конгрес.

" Очакванията ми са, че през октомври ще се доближат върхови стойности на заболеваемост. Фактът, че има близо 3 хиляди заболели и нараства броят на умрелите е стеснителен, добави още Кунчев.

Не сме в доста плевел растеж, какъвто се следи в Румъния и Унгария, само че и явно не сме и в платото, което чакахме, тъй че през този месец ще стигнем оптимални равнища и по-късно се чака да има нормализиране ", уточни още той.

Противоепидемичните ограничения и в този момент са налице, като след Габрово, и в Русе се подхващат местни ограничения, уточни още Кунчев.

По думите му не е изненадващо, че нараства броят на заболелите деца, защото циркулацията, която е налице в обществото, ще се принесе и в учебните заведения.

Според Кунчев циркулацията на вируса измежду учениците е по-ниска.

Продължават да се получават потвърждения за това, че " Делта " заразява ниските възрасти и по-лесно се предава, поради което и нарастват броя на инфектираните.

Като протичане не е чак толкоз по-тежко, а по-скоро визира повече хора. Места в лечебните заведения към момента има, даже в най-засегнатите райони, увери Кунчев.

Засега няма отвод или неспособност за настаняване на заболели в лечебните заведения, добави още той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР