Getty Images След два поредни дни на рекорден брой смъртни случаи

...
Getty Images
След два поредни дни на рекорден брой смъртни случаи
Коментари Харесай

Болсонаро за рекордния брой смъртни случаи в Бразилия: Стига сте циврили за тоя коронавирус!

 Getty Images След два следващи дни на рекорден брой смъртни случаи на хора с COVID-19 в Бразилия, президентът Жаир Болсонаро прикани през днешния ден бразилците да спрат да хленчат и да продължат напред, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Бразилия е на второ място в света по брой смъртни случаи през предходната година след Съединени американски щати. Но до момента в който в Америка има намаляване на болестта, Бразилия е в най-тежката си фаза от началото на епидемията, а болничната система е пред колапс.

" Стига олелия и циврене. Колко още ще продължи това хленчене ", попита Болсонаро.  " Колко още ще си седите вкъщи и ще затваряте всичко? Никой повече не може да търпи това. Тъжим за смъртните случаи, само че имаме потребност от решение ", добави той.

Президентът направи това изказване при откриването на железопътен сектор в щата Гояс, съобщи Франс прес.

Рио Де Жанейро стана през днешния ден следващият огромен град, понижил работното време на заведенията за хранене и питейните заведения до 17 часа, наложил възбрана за амбулантна търговия по плажовете и възбрана хората да излизат на открито от 23 до 5 часа.

Особено тревожна за здравните управляващи е появяването на нов вид на ковид от региона на Амазония, който наподобява по-заразен и е по-възможно да провокира повторна зараза на хора, които към този момент са преболедували COVID-19
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР