Getty Images Каури Мар е пристигнал от Ирландия. Дошъл е в

...
Getty Images
Каури Мар е пристигнал от Ирландия. Дошъл е в
Коментари Харесай

Млади хора от цяла Европа заминавали за Швеция, за да живеят нормално

 Getty Images Каури Мар е дошъл от Ирландия. Дошъл е в Швеция преди два месеца, с цел да се любува на живота. След като се осведомил за шведския модел в пандемията, 25-годишният мъж решил да се реалокира да живее там, тъй като му харесал методът, който залага на по-малко рестрикции.

В един хостел той бързо намерил свои съидейници, които идвали от цяла Европа - Италия, Франция, Германия. Всички те бягали от рестриктивните мерки в родните си страни.

" Помислих си, че сънувам "

Италианецът Фелипе Трако е пристигнал в Швеция преди три месеца. " Тук бързо открих, че доста други хора са пристигнали заради същата причина - просто желаят да си живеят живота “, споделя Фелипе пред " Deutshe Welle ".

Условията в хостела са тесногръд: стаите са с по шест кревати, без прозорец. Германката Линда Вагнер също живее краткотрайно тук. В интернет се уведомила в кои страни може да се влиза безпроблемно и в последна сметка избрала Швеция. " Помислих си, че сънувам, когато дойдох и видях по какъв начин всички поддържат връзка обикновено, по какъв начин умерено вървят на ресторант - без маски, без задръжки ", споделя младата жена и прибавя: " Знам по какъв начин е в този момент в Германия, по какъв начин живят сега моето семейство и приятелите ми “.

Швеция се пробва да поддържа баланс: строги ограничавания няма, само че държавното управление и здравните управляващи приканват хората да бъдат внимателни. Който може, да си стои у дома, вечер потреблението на алкохол е неразрешена, притежателите на магазини би трябвало да внимават да не се събират прекомерно доста клиенти, носенето на защитна маска в градския превоз е наложително единствено в пиковите часове. Никой обаче не управлява дали предписанията се съблюдават.

В 10-милионна Швеция коронавирусът е взел дотук над 12 000 жертви. След няколко дни стартира зимната ски-ваканция, а основният епидемиолог на страната Андерс Тегнел предизвестява за заплахата от трета вълна на пандемията.

" Тук можем да живеем по този начин, както би трябвало да живеят младежите "

В хостела на Каури Мар и останалите наподобява никой не се интересува от това. Точно противоположното: " Много прелестно чувство е да можеш да седнеш в кафене, да отидеш на фитнес, да пътуваш с рейс или трен, без да се притесняваш, че полицията или други чиновници по сигурността те наблюдават за нещо “, споделя Каури Мар. " Хубаво е, че можем да живеем по този начин, както би трябвало да живеят младежите “, прибавя той.

Ирландецът не желае повече да се лишава от тези свободи. Иска да остане дълготрайно в Швеция и по тази причина към този момент е почнал да си търси работа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР