Гетото в село Войводиново, в което бяха установени незаконни ромски

...
Гетото в село Войводиново, в което бяха установени незаконни ромски
Коментари Харесай

Гетото във Войводиново е никнало пред очите на ГЕРБ и ВМРО

Гетото в село Войводиново, в което бяха открити противозаконни ромски постройки и се събарят в този момент, е изникнало пред очите на ГЕРБ и Вътрешна македонска революционна организация.

Партията на Бойко Борисов дълги години ръководи община Марица, на чиято територия е селото, а групировката на Красимир Каракачанов й е правилен сътрудник минимум в границите на сегашния мандат. Това сочи разстановката на силите в локалната власт, написа вестник Сега.

В селото се появи голямо напрежение, откакто на Богоявление двама роми пребиха грубо военнослужещия Валентин Димов. От тогава насам представителите на българския етнос стачкуват, жандармерия се грижи за реда, ромите изпразниха махалата, а управляващите на мига вкараха багери. Преди три дни там се появи вицепремиерът и водач на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов. Обсипвайки малцинството с ред цветисти изрази, той сътвори усещане, че няма нищо общо с казуса.

Според уеб страницата на община Марица обаче локалният водач на Вътрешна македонска революционна организация Георги Какалов е единственият зам.-председател на общинския съвет. Шефът е от ГЕРБ. Според информации на пловдивски медии Какалов е заемал поста и в предходния мандат, единствено че като представител на ВМРО-НИЕ (партията претърпя ерес към 2010 г). Кметът Димитър Иванов (ГЕРБ) ръководи от 2011 година

ЛЕКА-ПОЛЕКА

“Всичко стартира преди 30 години. Първоначално бяха паянтови постройки с ограда. След това се направиха и тухлените постройки със съответните битови условия за живот. И това стана пред очите на властта до стигането на този проблем. Като станах кмет, от 2015 година сме им предложили различни общински парцели, където да си построят жилища. Те не желаят ", съобщи пред радио Пловдив кметът на Войводиново Димитър Тосев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР