Гешев допълни, че към момента няма отправено към него прокурорско

...
Гешев допълни, че към момента няма отправено към него прокурорско
Коментари Харесай

Иван Гешев за отказа на Рашков да се яви на разпит: Някои хора мислят, че законите важат само за другите


Гешев добави, че все още няма отправено към него прокурорско предложение за искане имунитета на Рашков

„ Законите и Конституцията са наложителни за всички български жители. Големият проблем у нас е, че някои хора мислят, че законите важат единствено за другите, само че не и за тях самите. Това е тъжно ”, съобщи основният прокурор Иван Гешев във връзка отхвърли на някогашния вътрешен министър Бойко Рашков да се яви на разпит в прокуратурата за изнесени от него данни за строителството на Автомагистрала „ Хемус ”.

„ Тези хора, които приказват за господство на правото, правова страна и правосъдна промяна приказват едно, вършат друго ”. Във Велико Търново Гешев добави, че все още няма отправено към него прокурорско предложение за искане имунитета на Рашков.

Главният прокурор разяснява проблема със сигнала против Военен съюз – Българско национално опълчение „ Шипка “ и инспекцията на държавното обвиняване и ДАНС за осъществено от организацията закононарушение срещу Републиката.

„ Доколкото ми е известно става въпрос за активност, която пази непознати ползи. Ние няма да допуснем зловредно съветско въздействие в България, което вреди освен на нашия интерес, а и на този на евроатлантическите ни сътрудници ”, безапелационен бе обвинител номер 1.

Във връзка с настояването му за частична анулация на разпоредба, касаеща правораздаването у нас, за което бе сезиран правосъдния министър Крум Зарков, Гешев разяснява, че няма скандал.

„ Това е разпоредба, която е издадена от някогашния правосъден министър в държавното управление на Бойко Борисов – Христо Иванов. Тя е анулирана с решение на Административния съд при започване на декември. Това значи блокаж на цялото правосъдие, тъй като няма правно съображение да се заплаща на движимости лица, т.е. на никое експерт не може да се заплати, т.е. няма да вършат експертизи, т.е. делата няма да приключат. Правосъдният министър би трябвало да си свърши работата - да издаде нова разпоредба или да извърши промени. Компетентността е на Министерство на правораздаването, аз единствено алармирам за казуса “, безапелационен бе основният прокурор и добави, че решението зависи от Министерство на правораздаването.

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР