[Germi Art & Entertainment] Публикацията е част от платеното съдържание

...
[Germi Art & Entertainment] Публикацията е част от платеното съдържание
Коментари Харесай

Кралят на фламенкото Висенте Амиго води "Сърцето на Андалусия" в сърцето на София

[Germi Art & Entertainment]
Публикацията е част от платеното наличие в Капитал Light.
Кралят на фламенкото Висенте Амиго идва за първи път в България на 27 септември 2018 за концерт-спектакъла Сърцето на Андалусия в Зала 1 на НДК. С повече от 25 години кариера, той е един от най-големите модерни испански китаристи и няма по какъв начин да не възпламени кръвта и на българската аудитория по огромната си персонална пристрастеност – фламенкото.

Харизматичният музикант, който идва по покана на Germi Art & Entertainment, съчетава в себе си всички качества на международна звезда – той е безумно надарен, хубав и самовглъбен актьор с милиони фенове по целия свят. Висенте Амиго има в актива си осем студийни албума, многочислени музикални награди за фламенко, в това число и премията за Най-добър фламенко китарист от сп. Guitar Player, златен орден за изящни изкуства от испанското държавно управление, а за албума си Ciudad de Las Ideas получава и най-престижното музикално отличие – премия Грами. Последният му албум Memoria de los Sentidos също получава номинация за Грами за Best World Music Album 2017.

Илюстрация
Увеличаване
[Germi Art & Entertainment] Смаляване

Българската аудитория ще има шанса да го види с прочувствения концерт-спектакъл Сърцето на Андалусия – вълшебна лирична приказка за екзотичния дух на южната земя на Пиренеите, цялостна с толкоз доста история, архитектура и изкуство – дело на нации от друг етнос и вяра.

Популярността на китариста от Кордоба Висенте Амиго се дължи освен на вълнуващия и грациозен китарен жанр, който е негова запазена марка, само че и на гения му на композитор. В музикалната му история гордо стоят колаборации с доста международни актьори – с идола му и първопричината самият Висенте да хване китарата – Paco de Lucia , Sting , с който записват дружно песента Send Your Love , музикантите от Dire Straits , алжирската поп звезда Khaled и популярната бразилска джаз пианистка и певица Eliane Elias .

Сърцето на Андалусия на Висенте Амиго се реализира с поддръжката на Институт Сервантес – София.

Билетите за концерта са на цени от 50 до 100 лева и към този момент са в продажба в мрежата на Eventim. В страницата на събитието във Фейсбук може да намерите настояща информация за концерта.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР