Германското правителство заяви снощи, че не може да спре преработката

...
Германското правителство заяви снощи, че не може да спре преработката
Коментари Харесай

Германия заяви, че ще разреши доставка на руски уран за френски атомни централи

Германското държавно управление съобщи нощес, че не може да спре преработката в обект в Германия на пратка съветски уран, предопределена за френски атомни централи, защото атомното гориво не попада в обсега на глобите на Европейския съюз против Русия, предадоха Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.

Природозащитници приканиха Германия и Нидерландия да блокират превозването на пратката уран на борда на съветския транспортен съд " Михаил Дудин ", който сега е на котва във френското пристанище Дюнкерк, до цех за преправка в Линген, покрай германско-нидерландската граница.

" Нямаме правни учредения да възпрепятстваме превозването на уран от Русия, защото глобите, наложени от Европейски Съюз поради съветската инвазия в Украйна, освобождават вноса на нуклеарно гориво... в Европейски Съюз от възбраните ", съобщи Андреас Кюблер, представител на немското министерство на околната среда.

Изпълнението на ограниченията за сигурност на пратката е било тествано и е открито, че тя дава отговор на условията, което значи, че немските управляващи би трябвало да я одобрят, сподели още той.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР