Германското правителство заяви днес, че е важно Испания да спазва

...
Германското правителство заяви днес, че е важно Испания да спазва
Коментари Харесай

Германия: В Испания трябва да се спазва върховенството на закона

Германското държавно управление съобщи през днешния ден, че е значимо Испания да съблюдава върховенството на закона, с цел да резервира стабилността, и дефинира спора сред Мадрид и Каталуния като вътрешен въпрос, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс и ТАСС.

"Германия деликатно следи събитията там. Ние имаме огромен интерес от стабилността на Испания. Затова е значимо да се съблюдава върховенството на закона ", сподели държавният представител Щефен Зайберт. По думите му немският канцлер Ангела Меркел Ангела Меркел - немски политик, канцлер на Федерална Република Германия. Родена на 17 юли 1954 година... към профила не има намерение да посредничи в обстановката към Каталуния.

"Федералният канцлер няма желание да поема функционалността на медиатор. Подчертаваме, че това е вътрешен въпрос за Испания ", съобщи Зайберт. Според него спорът би трябвало да бъде организиран в сходство с нормите на правовата страна. "Ние желаеме нашите другари да решат този спор, решението може да бъде открито единствено в сходство с конституцията ", съобщи представителят, който отхвърли да осъди полицейските дейности в Барселона през уикенда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР