Германското правителство заяви, че решението да се повиши нивото до

...
Германското правителство заяви, че решението да се повиши нивото до
Коментари Харесай

Германия - все по близо до режим на газа след спрените руски доставки

Германското държавно управление съобщи, че решението да се увеличи равнището до " обезпокоително “ следва съкращенията на съветските доставки, направени от 14 юни и продължаващата висока пазарна цена на газа.

Третият и най-голям стадий е " аварийно” равнище, което би разрешило на страната да стартира да постанова режим на газа.

Смята се, че макар че оборудванията за предпазване на газ сега са запълнени до 58% потенциал - повече, в сравнение с по това време предходната година - задачата за постигане на 90% до декември няма да бъде реализирана без спомагателни ограничения.

" Намаляването на доставките на газ е икономическа офанзива против нас от съветския президент Владимир Путин. Ще се защитим от това. Но страната ни в този момент ще би трябвало да тръгне по скалист път ", съобщи министърът на стопанската система Робърт Хабек.

Правителството съобщи, че е уведомило авансово европейските сътрудници за този ход.

Според версията на Русия механически проблем е предизвикал 60% спад на доставките на газ от държавната " Газпром4 за Германия през " Северен поток ". Но немското държавно управление споделя, че това е " политическо решение ", което има за цел да повлияе на битката сред Москва и западните страни поради войната в Украйна.

Това решение имаше мощно влияние върху няколко европейски страни, по-специално Германия, Италия и Франция.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР