Германското правителство потвърди, че ще предостави на Украйна бойни танкове

...
Германското правителство потвърди, че ще предостави на Украйна бойни танкове
Коментари Харесай

Германия се съгласи да предостави танкове на Украйна

Германското държавно управление удостовери, че ще даде на Украйна бойни танкове „ Leopard 2 “ и ще утвърди настояванията на други страни за същото, оповестява АП. Канцлерът Олаф Шолц съобщи, че Германия " работи в тясна съгласуваност " със своите съдружници.В изказване на немското държавно управление се споделя, че в началото ще даде на Украйна една рота танкове „ Leopard 2 A6 “, която се състои от 14 машини, от личните си ресурси. Целта е дружно с други страни да се дават на Украйна общо два батальона.

Междувременнно стана ясно, че Испания също ще се включи в европейския проект, предусещащ на Украйна да бъдат доставени танкове " Леопард ". Това написа през днешния ден испанският в. " Паис ", представен от Българска телеграфна агенция.

Според изданието позицията на Мадрид е обусловена от договореност по въпроса на европейско ниво. В арсенала на испанската войска има 347 танка " Леопард " – 239 от модела " Леопард 2Е ", създадени в кралството, и още 108 от модела " Леопард 2 А4 ", купени от Германия през 1995 година

Властите обмислят възможния принос на Мадрид към самодейността, в която се чака да вземат участие редица страни от Европа и НАТО – посредством директни доставки или разпределяне на средства. Освен това Испания би могла да образова украински танкисти и монтьори.

Кралството " счита да резервира единството и ще съгласува дейностите си с останалите съдружници, преди всичко с Европа ", съобщи през вчерашния ден министър председателят Педро Санчес.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР