Германското правителство планира нов пакет от облекчения, за да помогне

...
Германското правителство планира нов пакет от облекчения, за да помогне
Коментари Харесай

Германия излиза с нови енергийни мерки за домакинствата

Германското държавно управление възнамерява нов пакет от облекчения, с цел да помогне на потребителите да се оправят с възходящите цени на силата. Годишните сметки на средностатистическо семейство ще набъбнат с 2000 евро, пресмятат от Министерството на зелената стопанска система и климата.

" Изключително високите разноски за отопление, на електрическата енергия и на горивата са тежест за семействата, изключително за тези с по-ниски са приходи. Поради това Федералното държавно управление приготвя нов бърз и градивен пакет от облекчения ”, разгласи министър Робърт Хабек. пред Der Spiegel. Освен за тока и отоплението, са планувани и тласъци за енергийна успеваемост.

Финансовият министър Кристиан Линднер предлага първата стъпка да бъде дотация за гориво, съгласно Bild. Мярката ще понижи цените на бензина с към 20 цента на литър или даже повече, което подхожда на към 10 % от настоящата цена на бензиностанция. На мярката евентуално ще бъде даден ход още тази седмица, настояват от изданието.

Още в края на предишния месец Федералното държавно управление излезе с широкообхватен проект за даване на финансови облекчения на крайни консуматори, в това число и под формата на данъчни облекчения за електрическа енергия от ВЕИ. Разходите за сила на приблизително немско домакинство скочиха с над 50% спрямо февруари 2021 година, а цените се покачиха в допълнение вследствие на съветската инвазия в Украйна.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР