Пътнически самолет със 190 души на борда се приземи по

...
Пътнически самолет със 190 души на борда се приземи по
Коментари Харесай

Нов удар за Boeing: Аварийно кацане в два поредни дни в Турция

Пътнически аероплан със 190 души на борда се приземи " по стомах " на летището в Алания, вилает Анталия, след като една от гумите на предния му колесник се пръсна при кацането, оповестява електронното издание на в. " Хюриет ". Това е втори подобен случай за последните два дни откакто през вчерашния ден товарен аероплан Boeing 767 на FedEx Airlines е бил заставен да кацне спешно без предния си колесник на летище Истанбул, откакто носовият колесник на самолета не се е задействал.

Инцидентът от през днешния ден също е със аероплан Боинг 738 на нискобюджетната самолетна компания " Корендон " ( " Corendon Airlines " ), който е изпълнявал полет от Кьолн за летище " Газипаша " в курортния град Алания, окръг Анталия. Общо 190 души, от които 184 пасажери и 6 членове на екипажа, са били евакуирани от самолета на пистата, осведоми министерството на превоза и инфраструктурата. Няма потърпевши, само че са нанесени вреди на пистата.

Междувременно, към този момент е почнало следствие на вчерашното спешно кацане в Истанбул. Видеозапис демонстрира по какъв начин самолетът употребява задния си колесник, до момента в който се плъзга по пистата и в даден миг носът и предната част на фюзелажа се удрят в земята, а от триенето стартират да хвърчат огромни искри и пушек. Според Министерството на превоза на Турция самолетът е съумял да се задържи на пистата и няма потърпевши.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР