Германското правителство планира да представи на 18 ноември подробни предложения

...
Германското правителство планира да представи на 18 ноември подробни предложения
Коментари Харесай

Германия представя плановете си за свръхпечалбите на производители на електроенергия на 18 ноември


Германското държавно управление възнамерява да показа на 18 ноември подробни оферти за намаляването на свръхпечалбите на някои производители на електрическа енергия, посредством което да бъде подкрепено субсидирането на сметките за ток и да се обезпечи финансиране за стабилизирането на електропреносните мрежи в страната. Това написа в документ, плануван да бъде показан на кабинета и забелязан от Ройтерс. 

Предложенията ще засягат и бързото увеличение на бъдещото произвеждане на електрическа енергия от възобновими източници, боклуци, минен газ, нуклеарни технологии, кафяви въглища, както и артикули от минерални масла.

Ходът на немските управляващи идва в миг, когато Европа е изправена пред енергийна рецесия в резултат на съветската инвазия в Украйна, до момента в който Европейският съюз и държавните управления на страните членки подхващат ограничения за ограничение на цените на електрическата енергия, газа и други горива.

Както битовите, по този начин и промишлените консуматори бяха наранени от високите цени на електрическата енергия на едро, защото незадоволителните количества газ покачиха цените. Общият дефицит на сила обгръща и суровия нефт и въглищата, изяснява Ройтерс.

Документът, квалифициран от немското икономическо министерство, демонстрира още, че производството на електрическа енергия от каменни въглища, газ и биометан няма да бъде включено в ограниченията, които са обособени от проектите за субсидиране в общия бюджет на страната.

Облагането ще бъде наложено върху 90 на 100 от спот цените на електрическата енергия, и ще влезе в действие със задна дата - към март, до момента в който данъците върху фючърсните цени ще бъдат прибавени към обсега на мярката от декември, като през идващите години до 2026 година ще бъдат определяни екс анте (по предварителна оценка - бел. р.), което значи преди производството на силата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР