Германското правителство планира да облекчи ограниченията за пътуване, наложени заради

...
Германското правителство планира да облекчи ограниченията за пътуване, наложени заради
Коментари Харесай

Германия облекчава ограниченията за пътуване преди Великден

Германското държавно управление възнамерява да облекчи рестриктивните мерки за пътешестване, наложени поради COVID-19, през идващия месец преди Великденските празници, съобщи през днешния ден министърът на опазването на здравето Карл Лаутербах пред немски вестник, заяви ДПА.

Скоро страните ще се смятат за високорискови единствено в случай че в тях има по-опасен вид на ковид от Омикрон - да вземем за пример вид Делта, оповестява вестник " Нойе Оснабрюкер Цайтунг ", като се базира на проектозакон.

" Това би трябвало да улесни пътуването на фамилиите ", съобщи Лаутербах пред вестника. " Въпреки това те би трябвало да бъдат деликатни по време на отмора ", добави той. 
Промените би трябвало да влязат в действие на 4 март, съобщи представител на здравното министерство. Кабинетът би трябвало да организира съвещания по въпроса в сряда. 

Съгласно смяната отговорностите за регистрация и карантина би трябвало да бъдат анулирани за пасажерите, идващи от страни, наранени от разновидността Омикрон.

На неимунизираните деца, идващи от високорискови страни, ще бъде позволено да прекратят карантината си, откакто резултатите от тестванията им бъдат негативни.
Въпреки това неимунизираните лица ще би трябвало да покажат негативен резултат от тест, с цел да влязат в Германия, даже в случай че пътуват от региони с невисок риск.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР