Германското правителство одобри разширяването на шест чуждестранни мисии, в които

...
Германското правителство одобри разширяването на шест чуждестранни мисии, в които
Коментари Харесай

Германското правителство одобри разширяване на чуждестранните операции на армията

Германското държавно управление утвърди разширението на шест задгранични задачи, в които вземат участие общо 2600 бойци на Бундесвера, в това число в Мали, Афганистан и против групировката "Ислямска страна " в Сирия и Ирак, съобщи ДПА.

Решението беше взето на евентуално последното заседание на кабинета преди новото съдружното държавно управление да поеме функционалностите си, споделиха държавни източници.

Броят на бойците в Афганистан ще се усили от 980 на 1300 души. Това ще е второ нарастване от формалния завършек на интервенцията на НАТО в тази страна през 2013 година

Нараства числеността и на бойците, участващи в мироопазващата задача на Организация на обединените нации в Мали - от 1000 на 1100 души.

След Втората международна война Германия поема лимитирани военни задачи зад граница, състоящи се основно в образование, наблюдаване, медицински и избавителни, както и мироподдържащи действия, въпреки че през 1999 година тя се включи във въздушната атака в тогавашна Югославия, напомня Ройтерс.

Министърът на защитата Урсула фон дер Лайен призна недостига на военно съоръжение и военнослужещи, за каквито бе обявено в сериозен отчет предходната седмица, само че акцентира, че бойците, които отпътуват на задачи като тези в Ирак и Афганистан, ще бъдат въоръжени и екипирани както би трябвало.

Новата ръководеща коалиция към този момент се споразумя за увеличение на военния бюджет на страната за идващите четирите години с 10 милиарда евро, само че съгласно Фон дер Лайен ще са нужни още средства за възобновяване на немските въоръжени сили след траяло години орязване на разноските, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР