Германското правителство одобри днес по-строги мерки на държавно ниво в

...
Германското правителство одобри днес по-строги мерки на държавно ниво в
Коментари Харесай

Германското правителство одобри по-строги мерки срещу COVID-19

Германското държавно управление утвърди през днешния ден по-строги ограничения на държавно равнище в навечерието на предстояща нова вълна на пандемията от ковид тази есен, съобщи ДПА.

Мерките включват наложително носене на маски вид FFP2 в самолети и при пътешестване с трен на далечни дистанции в цялата страна.

На децата на възраст сред 6 и 14 години, както и на учебния личен състав, също ще бъде предписано да носят медицински маски.

Маските ще бъдат наложителни в лечебните заведения и старческите домове в цяла Германия, а за влизане в такива институции ще се изисква показване на негативен тест за КОВИД-19.

Федералните провинции ще могат да постановат спомагателни защитни ограничения от 1 октомври до 7 април следващата година, според от броя на инфектираните там.

Тези ограничения ще включват наложително носене на маски в рейсове и влакове, както и на други общодостъпни закрити публични места.

Изключение се планува, в случай че лицето може да показа негативен тест за КОВИД-19, когато участва на културни, развлекателни и спортни прояви или посещава заведения за хранене. Освен това са планувани изключения, в случай че лицето показа доказателство, че е изцяло имунизирано или преболедувало от КОВИД-19.

Планираните правила се базират на концепцията, препоръчана от здравния министър Карл Лаутербах и от министъра на правораздаването Марко Бушман при започване на август.

" С този набор от принадлежности можем да се оправим с предстоящата нова вълна на ковид през есента ", сподели Лаутербах.

На провинциите ще бъде дадена опция да приспособяват ограниченията при положение на нужда, написа Българска телеграфна агенция.

Министърът сподели, че задачата на политиката против КОВИД-19 е да се избегнат високи равнища на смъртни случаи, доста изгубени работни дни и тежки дълготрайни последствия.

Проекторешението, утвърдено от държавното управление, в този момент отива в Бундестага, където би трябвало да бъде признато до 8 септември. Горната камара на Народното събрание - Бундесратът също би трябвало да утвърди ограниченията.

Антиковидните ограничения в Германия бяха мощно разхлабени напролет. Тогава бяха облекчени условието за носенето на маски в магазините и рестриктивните мерки за достъп до публични прояви.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР