Германското правителство обяви кампания за наемане на работа на повече

...
Германското правителство обяви кампания за наемане на работа на повече
Коментари Харесай

Германското правителство стартира кампания за намиране на работа на повече украински и други бежанци

Германското държавно управление разгласи акция за наемане на работа на повече украински и други бежанци в този момент, когато доста от тях са използваеми знания по немски език

От Асошиейтед прес, 18 октомври 2023 година, 9:33 ч. Бежанци на работа в този момент, когато мнозина имат потребни знания по немски език.

Правителството се пробва да се оправи както с дефицита на квалифицирана работна ръка, по този начин и с опасенията по отношение на високите равнища на миграция. Германия е приела повече от 1 милион украинци след нахлуването на Русия предходната година и също по този начин вижда огромен брой бежанци и мигранти от други места.

За разлика от други, които идват, Украинците неотложно получават статут на жителство в Германия и другите 26 страни от Европейския съюз. Министърът на труда Хубертус Хайл сподели, че 132 000 украинци към този момент са намерили работа.

„ Това е триумф, само че надалеч не е задоволително “, сподели той пред кореспонденти в Берлин. „ Сега е време да влезем в нова фаза. “

Като се броят украинци и други, които неотдавна са приключили или скоро ще завършат интеграционни курсове, които включват езиково образование, има е „ капацитет за нашия пазар на труда от към 400 000 души “, които сега получават компенсации и към този момент приказват немски, добави той.

„ Турбо работата “, която държавното управление започва в този момент, включва центровете за работа да положат повече старания, с цел да намерят бежанци на работа. Идеята е чиновниците да се срещат с бежанци най-вече на всеки шест седмици, с цел да им оказват помощ да намерят подобаваща работа и да се оправят с евентуалните спънки.

„ Също по този начин е ясно, че чакаме от тях да положат старания и офертите би трябвало да бъдат признати “, сподели Хайл, отбелязвайки, че компенсациите за безработица могат да бъдат понижени, в случай че хората откажат да вземат работа. Той сподели, че също желае да притегли бизнеса и възнамерява среща с работодателски организации и други на 20 ноември.

Правителството също има за цел да форсира признаването задгранични работни квалификации. Той назначава почитан чиновник във Федералната организация по труда, Даниел Терзенбах, който да следи напъните като „ специфичен делегат “ за консолидираното на бежанците на пазара на труда.

Хайл сподели, че посланието към бежанците с дълготрайна вероятност да останат в Германия е, че „ в този момент е време да се заемем с работа “, благодарение на управляващите.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР